Je bent aan de beurt – Loes den Hollander

Hij is stapelgek, hij is levensgevaarlijk en zij is overal ingetrapt.

Korte inhoud
“Na de dood van haar man komt Tessa David tegen. Ze is helemaal in de ban van haar nieuwe liefde en voelt zich sinds jaren weer springlevend. Maar dan blijkt David niet de charmante man te zijn die ze dacht dat hij was. Sterker nog, hij doet dingen met haar die ze helemaal niet wil. Aan hem ontsnappen lijkt onmogelijk, maar dan krijgt ze hulp uit onverwachte hoek…”

Ze neemt zich voor alleen te huilen als er niemand in de buurt zal zijn, dat ze het dan zal mogen uitschreeuwen en de vernedering eruit mag krijsen.

Mijn mening 
De thrillers van Loes den Hollander bevallen me over het algemeen goed, dus ik had zin in deze nieuwste! 

Tessa’s man, een kille en kleinerende vent, is overleden en als ze na een tijdje David tegen het lijf loopt lijkt hij te mooi om waar te zijn; charmant, lief en attent… Maar als ze een weekendje naar zijn vakantiehuisje gaan komt zijn ware aard naar boven en wat een romantisch uitje had moeten zijn, wordt een nachtmerrie voor Tessa. David doet allerlei nare dingen met haar terwijl hij haar gedrogeerd heeft. Na dit weekend wil ze alles vergeten en David nooit meer zien. Maar hij is niet van plan Tessa los te laten… Zonder hulp zal ze nooit van hem af komen. Maar wie kan en wil ze in vertrouwen nemen?

Het verhaal begint meteen met het moment waarop Tessa de ware aard van zieke geest David leert kennen. Super aangrijpend en super spannend. De misbruikte Tessa wil daarna het liefst deze nachtmerrie vergeten en al het vernederende wat haar overkomen is, maar ja, zie maar eens van psycho David af te komen… Ze lucht haar hart bij iemand en dat zet zonder dat ze het weet van alles in werking. Er zijn een soort wraakgodinnen die met mannen als David af willen rekenen.
Er gebeuren vreemde dingen en Tessa heeft onverwachte ontmoetingen. Maar je vraagt je de hele tijd af wie er te vertrouwen is en waar het heen zal gaan met het meeslepende maar soms ook wat verwarrende verhaal… Hoe gaat het aflopen met al die beschadigde mensen? Wel heel boeiend en niet weg te leggen, omdat je het per se wilt weten!
Ik vond het aan de ene kant een hele fijne, spannende en meeslepende thriller, maar aan de andere kant had ik toch ook een beetje een onbevredigd gevoel aan het einde… Ik kan er niet goed de vinger op leggen. Misschien dat het verhaal net iets te afstandelijk overkwam, en ik niet echt heel erg mee kon voelen met o.a. Tessa?
Maar: het belangrijkste is dat ik gewoon een paar uur leesplezier heb beleefd aan deze thriller!

Hij klemt zijn lippen op elkaar. Ze zullen niet weten waar ze het moeten zoeken van ellende als hij met ze klaar is.

Je bent aan de beurt 
ISBN 9789461096005 – Uitgever: De Crime Compagnie – 288 pagina’s – Verschenen: oktober 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.