Thieves’ Gambit: De Dievenspelen – Kayvion Lewis

Een Quest kan niemand in deze wereld vertrouwen – behalve een Quest.

KORTE INHOUD 
“Rosalyn Quest komt uit een legendarische familie van meesterdieven. Hun enige regel: vertrouw niemand. Hoewel het talent om steeds weer uit benarde situaties te ontsnappen haar in het bloed zit, ziet ze toch een andere toekomst voor zich dan stelen. Maar ontsnappen aan haar afkomst, dat lukt haar niet.

Als haar moeder wordt gekidnapt, ziet ze maar één uitweg. Ze moet de Dievenspelen winnen, een dodelijke wedstrijd waaraan alleen de grootste oplichters mee mogen doen. De hoofdprijs: alles wat je maar wensen kunt. Het is dus alles of niets. Om haar moeder te redden, moet ze winnen van haar vroegere aartsrivale en van een gevaarlijk verleidelijke tegenstander… Er kan maar één winnaar zijn. Wie is de beste dief van de wereld?”

Hallo Rosalyn Quest,
Gefeliciteerd, je hebt onze aandacht getrokken! Je bent uitgenodigd om deel te nemen aan de Dievenspelen van dit jaar.

MIJN MENING 
Ik kreeg dit YA-boek als verrassing in de brievenbus, met ketting en slot eromheen, heel intrigerend! Ik hou van de Ocean’s Eleven films, dus dit boek over meesterdieven die een wedstrijd doen sprak me wel aan!

Rosalyn ‘Ross’ Quest (17) wordt door haar moeder en tante opgeleid als meesterdief, dat is wat de Quests zijn namelijk, de allerbeste! Dat Rosalyn eigenlijk liever een andere toekomst zou hebben, daar wordt niet naar geluisterd… Is dit leven dan niet goed genoeg? Is haar moeder dan niet goed genoeg? En sowieso: je kunt níémand vertrouwen! Regel nummer één.
Juist als Ross een plan heeft om er tijdelijk tussenuit te glippen, wordt haar moeder ontvoerd en wordt er flink losgeld gevraagd. De enige manier om haar moeder vrij te krijgen is meedoen aan De Dievenspelen. Twaalf jonge meesterdieven strijden om de hoofdprijs: wat je maar wenst… Maar de wedstrijd is gevaarlijk en de concurrentie moordend. Ross zal de andere kandidaten één voor één moeten verslaan. Haar aartsrivale Noelia, maar ook de zeer charmante Devroe… Er kan er maar één de winnaar zijn!

Je leert eerst eventjes Rosalyn Quest en haar kleine familie en bijzondere wereld kennen en dan, vanaf het moment dat De Dievenspelen beginnen, is het verhaal één grote gave opeenvolging van actie en avontuur! Het is onwijs pakkend en de hele tijd heerlijk spannend, ik zag het verhaal echt als een actiefilm voor me! (En wat gaaf dat het boek ook echt verfilmd gaat worden!!) Ik kon niet anders dan door, door, door lezen.
Naast alle heerlijke actie en avontuur is er ook ruimte voor vriendschap en samenwerking (hoewel… wie is er in dit spel écht te vertrouwen??), en ook verliefdheid, altijd fijn! Ross heeft van haar moeder geleerd niemand te vertrouwen, maar misschien is ze af en toe iets té wantrouwend? Of krijgt haar moeder toch gelijk? Je vraagt je de hele tijd af hoe het spannende verhaal gaat aflopen. Zal Ross de wedstrijd winnen? Hoe ver zal ze gaan? Hoe ver zullen de anderen gaan??
Heel gaaf al die dingen die de jonge meesterdieven moeten doen en hoe ze het aanpakken. Fijn ook dat het een serie is en het niet klaar is na dit pakkende eerste verhaal! (Ook wel weer jammer dat je na dit einde weer moet wachten tot deel 2 eindelijk verschijnt… ) Ik heb genoten! En zo leuk: Remy (12) heeft ook helemaal zin om dit boek te lezen, het lijkt hem zo gaaf!

Wie deze mensen ook waren, ze maakten geen grapje. Ze wilden me laten weten dat dit hun spel was, en dat ik geen andere optie had dan mee te doen. Maar wat de uitdaging ook was, ik zou winnen.

De Dievenspelen 
ISBN 9789402713848 – Uitgeverij: HarperCollins Holland – 368 pagina’s – Verschenen: september 2023 – Vertaald door: Karin de Haas – Deel 1 in de serie – Leeftijd: 15+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.