Ziekenhuishond – Julia Donaldson & Sara Ogilvie

Dit is een hond. Ze luistert naar de naam Fiet.
Is zij heel gewoon? NEE, DAT IS ZE NIET!

Korte inhoud
“Alle zieken op de Kinderzaal voelen zich beter
als Fiet de Ziekenhuishond langs is geweest.
En als er een jongen in gevaar is,
aarzelt Fiet geen moment…”

Een meisje is bang, een baby’tje huilt,
een peuter is kwaad en een puber die pruilt.
Een bezoeker springt als een bezetene rond.
Maar kijk wie daar is…
Het is Ziekenhuishond!

Mijn mening
We vonden de ‘voorganger’ van dit prentenboek van Julia Donaldson & Sara Ogilvie, Detectivehond (losse verhalen hoor!), al erg leuk, maar deze zelfs nog wat leuker!

Fiet is een hele speciale hond, ze is namelijk Ziekenhuishond. Ze gaat met haar baasje Wil langs in het ziekenhuis op de kinderzaal om kinderen op te vrolijken en te helpen. Na een knuffel en een kroel met Fiet voelen de meeste mensen zich al een stukje beter en rustiger!
Op een dag lopen Fiet en Wil samen met Beau, die naar huis mag, en zijn familie naar het busstation. Beau komt in gevaar en Fiet redt hem, maar daarna kan zij wel wat opgevrolijkt worden…

Ik vind hulphonden (en het mooie werk wat ze doen) altijd zo fantastisch! En dit prentenboek laat heel mooi zien wat Fiet allemaal kan betekenen voor de zieke kinderen die bang of sip of onrustig zijn, en zelfs voor de volwassenen eromheen… Dat is al ontroerend om te lezen, maar op het einde van het boek had ik echt tranen in mijn ogen… Zo mooi, zo hartverwarmend! Ik hou van prentenboeken die zoveel gevoelens in me oproepen.
Het verhaal op rijm leest fijn voor en de illustraties van Sara Ogilvie zijn, zoals ik van haar gewend ben, geweldig vrolijk en kleurrijk. Ook de kinderen vonden dit weer een erg leuk prentenboek! Een aanrader dus!

Een klopje, een aai en een knuffel met Fiet.
Is Kate nog aan het huilen?
NEE, DAT IS ZE NIET!

ZiekenhuishondΒ 
ISBN 9789047712817 – Uitgeverij Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: oktober 2021 – Vertaald door: Johanna Rijnbergen – Illustraties: Sara Ogilvie – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.