Je liet mij leven – Catherine Ryan Howard

Je liet mij leven.
Dat ging over hem.
Over wie de kranten hadden geschreven.
De
je die niemand kende.

Korte inhoud
“Ze schreef het boek om de moordenaar te ontmaskeren.
Maar wat als de moordenaar meeleest?

Op haar twaalfde overleeft­ Eve Black als enige van haar gezin een aanval van een beruchte seriemoordenaar wiens identiteit nog altijd onbekend is. Nu, jaren later, is ze nog steeds geobsedeerd door de man die haar leven verwoestte. Ze is vastbesloten hem eindelijk te ontmaskeren.

Bewaker Jim Doyle krijgt de true crime-bestseller Je liet mij leven in handen, het boek waarin Eve Black vertelt over haar pogingen om de moordenaar van haar familie op te sporen. Met elke pagina die hij omslaat groeit Jims woede, én zijn angst. Want Jim realiseert zich hoe gevaarlijk dicht Eve bij de waarheid zit, en hij weet dat ze niet zal opgeven voor ze hem gevonden hee­ft.

Tenzij hij haar eerst vindt.”

Ik ben het meisje dat.
Ik was twaalf jaar oud toen een man ons huis binnendrong en mijn vader en moeder vermoordde, en mijn jongere zusje Anna, die toen zeven was en altijd zeven zou blijven.

Mijn mening
Wat ziet dit boek er gaaf uit, #coverlove, en wat klonk de korte inhoud veelbelovend!

Bewaker Jim krijgt het boek Je liet mij leven van Eve Black onder ogen, en dat boek gaat over hem… Hij is het monster waar zij over schrijft, hij vermoordde haar hele familie toen zij 12 was, behalve haar… Hij kan niet anders dan het boek – stiekem – lezen. Hoe dicht bij de waarheid zit Eve? Is ze hem na al die jaren dat hij met de moorden is weggekomen op het spoor?
Eve’s boek gaat niet alleen over de moord op haar familie, maar beschrijft ook uitgebreid welke andere slachtoffers ‘de Spoorloze Man’ gemaakt heeft en hoe zij samen met rechercheur Ed Healy opnieuw de jacht opent op deze seriemoordenaar, die niet voor niets ‘de Spoorloze Man’ genoemd werd…
Zal zij Jim kunnen opsporen en bewijzen vinden voor zijn daden? Of is hij haar voor en zal hij na al die jaren in de luwte nog één moord plegen?

Zoals ik al zei, vond ik het verhaal erg veelbelovend klinken, maar helaas was het niet mijn ding…  De hoofdstukken over Jim waren best boeiend, maar het boek van Eve dat je tussendoor te lezen krijgt (wij lezen wat Jim leest) was erg langdradig – o.a. hele uitgebreide beschrijvingen van de slachtoffers en hun levens, irritant gewoon – voelde erg afstandelijk en niet pakkend. Misschien als je van True Crime houdt, dat je het dan wat zou vinden? Ik lees dat niet en zou ook Eve’s boek niet opgepakt/uitgelezen hebben. Het is dat ik Jims verhaal dus wel pakkend vond en ik wel heel erg benieuwd was of Eve Jim zou ontmaskeren, dat ik het boek toch maar uitgelezen heb. Eve’s boek werd gelukkig wat boeiender toen de zoektocht naar aanwijzingen en verbanden tussen de moorden begon, en dus de jacht op Jim. Maar dat was pas het laatste kwart ongeveer van het hele boek…
Ergens sloeg Jim een half hoofdstuk van Eve’s boek over en toen hoopte ik dat hij dat vaker zou doen, maar nee.
Ik had gehoopt op echt een heerlijk spannend en meeslepend verhaal, maar helaas was dit dus voor mij niet het geval met Je liet mij leven!

Ik was het meisje dat de Spoorloze Man overleefde.
En nu ben ik de vrouw die hem vangen zal.

Je liet mij leven 
ISBN 9789022594636 – Uitgever: Boekerij – 336 pagina’s – Verschenen: 11 januari 2022 – Vertaald door: David Orthel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.