Gelukkig op Ibiza – Aline van Wijnen

Chris Teunissen is niet alleen een toegangsbewijs tot een beter leven. Hij is de man die ik al tijden leuk vind, met wie ik oprecht een relatie en een toekomst samen zou willen.

Korte inhoud
“Na een armoedige jeugd en zonder noemenswaardige opleiding liggen de kansen voor de zesentwintigjarige Maud niet voor het oprapen. Toch heeft ze maar één doel in haar leven: zich ontworstelen aan haar milieu, waar alcoholisme en bijstandsuitkeringen de normaalste zaak van de wereld zijn. Desnoods door een rijke man aan de haak te slaan. Als verkoopster in een juwelierszaak komt ze genoeg rijke mannen tegen. Haar schoonheid blijft ook door hen niet onopgemerkt.

Zakenman Chris is een ongebonden vrijbuiter die zich uit principe alleen laat vergezellen door dames met wie hij een duidelijke overeenkomst heeft: no strings attached. Maud weet met haar grote mond en gouden hart een gevoelige snaar bij hem te raken, maar hij eet nog liever zijn dure Testoni-schoenen op dan dat toe te geven. Tot hij haar meeneemt op vakantie naar Ibiza, en er iets gebeurt wat beiden niet hadden voorzien.”

‘Ik zou graag met jou willen daten, Maud. Ik wil alleen dat je geen vaste relatie met mij verwacht. (…) Ik ben geen huisje-boompje-beestje-type en ik wil dat je dat weet voordat je eraan begint.’ 

Mijn mening
Ik hou van de feelgood romans van Aline van Wijnen en de voorganger van dit boek, Bestemming geluk (los te lezen, maar wel leuker om op volgorde te lezen), vond ik erg aangenaam. Leuk om oude bekenden tegen te komen in dit nieuwe verhaal, met andere hoofdpersoon!

Maud werkt in de luxe juwelierswinkel van Melanie (Bestemming geluk) en droomt ervan haar armoedige verleden (achterbuurt, vader alcoholist, moeder doodongelukkig, zus een nietsnut in de bijstand) te ontsnappen. Ze heeft al een tijdje een oogje op de knappe, rijke zakenman Chris Teunissen, die ze kent als klant van de winkel, en als ze hem op een avond tegenkomt trekt ze de stoute schoenen aan en vraagt hem mee uit. Chris is van haar gecharmeerd, het klikt goed en ze gaan vaker uit, maar hij maakt haar wel meteen duidelijk dat hij houdt van zijn vrijheid en niet in is voor een vaste relatie…
Maud verliest langzaam haar hart en hoopt dat Chris zich zal bedenken, maar dan kan ze nog weleens teleurgesteld worden… Of niet?

Ik zal eerlijk zijn en zeggen dat ik in het begin heel erg moest wennen aan Maud, ik vond haar maar oppervlakkig en vrij desperate met haar jacht op een rijke vent. Maar langzaamaan begon ik beter te begrijpen waar haar verlangen naar een rijke toekomst vandaan kwam en kon ik beter door haar oppervlakkigheid heen prikken. (En wie droomt er niet af en toe van zo’n sugardaddy als Chris, die je meeneemt op luxe reisjes naar Ibiza en Louboutins cadeau geeft? )
Mauds gevoelens voor Chris zijn oprecht en ik hoopte enorm met haar mee dat hij ook compleet voor haar zou vallen en gaan. Fijn om ook af en toe een hoofdstuk vanuit het perspectief van Chris te lezen, zo krijg je ook zijn gevoelens/worstelingen mee! Natuurlijk heeft ook hij zo zijn redenen om te zijn hoe hij is…
Het verhaal leest echt heerlijk weg, ik heb het boek vrijwel in één ruk uitgelezen. Op gegeven moment wilde ik gewoon niet meer stoppen voordat ik wist hoe het zou aflopen voor Maud en Chris (al weet je dat natuurlijk best bij zo’n romantisch verhaal ). Weer een hele fijne feelgood roman van Aline van Wijnen dus!

Ik ben degene die hoopt dat hij bijdraait, dat hij zo veel van mij zal gaan houden dat hij zijn levensvisie aanpast. Ik ben degene die haar gezond verstand steeds de kop indrukt en vaart op haar dromen.

Gelukkig op Ibiza
ISBN 9789022585917 – Uitgever: Boekerij – 320 pagina’s – Verschenen: juli 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.