Vrolijk kerstfeest, Guus – Chris Chatterton

Dit is Guus.
Guus vindt kerst
niet leuk.

Korte inhoud
“Kerstmis… het gezelligste feest van het jaar, vol plezier, lekker eten, spelletjes en grappige truien. Behalve voor knorrige honden zoals Guus. Guus vindt kerst echt helemaal niet leuk. Maar misschien kan de ware kerstgedachte zijn mening veranderen?

Dit grappige verhaal leert je waar kerst echt om draait – en laat zelfs de grootste knorrepotten lachen. We hebben tenslotte allemaal wel eens een Guus-dag…”

Guus vindt kerstversiering niet leuk.
Hij vindt de kerstliedjes niet leuk.

Mijn mening
Van het eerste Guus-boek, Dit is Guus, waren we helemaal weg hier thuis, is deze net zo leuk?  (JA!)

Guus vindt kerst niet leuk. Kerstversiering niet, kerstliedjes niet, kersttruien niet, sneeuw niet… Niets vindt hij er leuk aan! Maar, Guus is niet de enige in huis. Misschien kan hij voor het andere hondje leren er een beetje van te houden?

Wat een fantastisch leuk prentenboek weer! Ik hou zo van Guus!  Van zijn heerlijke knorrigheid (die knorrige kop de hele tijd! ) en van uiteindelijk toch dat kleine hartje…
Het verhaal is heel grappig, heel lief en er zit een mooie, warme (kerst)boodschap in. En de illustraties zijn verrukkelijk om naar te kijken! Kleurrijk, warm en grappig!  Ik ben en blijf weg van Guus & Co en hoop dat er nog meer prentenboeken over hen volgen.
 Van harte aanbevolen voor onder de boom!

En hij vindt
kriebelige kersttruien
niet leuk.

Vrolijk kerstfeest, Guus
ISBN 9789045326160 – Uitgever: Flamingo – 32 pagina’s – Verschenen: oktober 2021 – Vertaald door: Denise Bos – Leeftijd: 3+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.