De excursie – Marieke Damen

Misschien had ze moeten vragen wie het was toen er op de deur werd geklopt.

KORTE INHOUD 
“Isabella en Jens gaan met hun havo 4-klas op excursie naar Rome. Op de eerste dag wordt hun lerares ziek en krijgt de jonge en onervaren docent Jasper hulp van de lokale gids Sergio Moretti bij het begeleiden van de groep. Jens probeert tijdens de reis indruk te maken op Isabella, op wie hij stiekem verliefd is, maar hij moet toezien hoe zij als een blok valt voor de aantrekkelijke Sergio.
Dan verdwijnen Sergio, Isabella en twee van haar vriendinnen. Als de groep bezorgd terugkeert naar het hotel om daar verder nieuws af te wachten, doen Jasper en Jens een gruwelijke ontdekking en lijkt de Romereis in een nachtmerrie te veranderen…”

Als ze de trappen af lopen, kijk ik hen na tot ze verdwijnen in het duister onder de arenavloer.

MIJN MENING 
De 27e Kluitman novelle! Dit keer eentje van Marieke Damen, van wie ik al een paar hele fijne thrillers voor volwassenen las. Heel benieuwd dus naar deze Young Adult (14+)!

Isabella en Jens zijn met hun klas en twee docenten op reis naar Rome. Isabella verheugt zich erop om weer in Italië te zijn (haar moeder is Italiaanse) en Jens is blij dat hij zo dicht bij Isabella kan zijn, hij is stiekem verliefd op haar en hoopt deze dagen indruk te maken.
Dan wordt hun lerares ziek, blijft de nog onervaren docent Jasper over en krijgt hij plots hulp van een Italiaanse gids: de aantrekkelijke Sergio Moretti. De meiden in de groep zijn blij, maar Jens kan het niet aanzien hoe ze allemaal (Isabella al helemaal!) voor hem vallen. Hij vertrouwt de gladde Sergio voor geen meter. Jaloezie? Of onderbuikgevoel?
Tijdens hun bezoek aan het Colosseum verdwijnt Sergio met Isabella en haar twee vriendinnen en als de rest van de klas met Jasper terug bij het hotel komt, blijkt dat ze zich flinke zorgen moeten maken…

Als iedereen hem anders ziet dan ik, heb ik het dan niet gewoon helemaal mis? Jaloezie kan rare dingen met je doen.

Ik heb altijd enorm veel zin in een nieuwe Kluitman novelle en nu helemaal, omdat het er eentje van een auteur is waar ik al fijns van gelezen heb! Nou, jeugdthrillers schrijven kan Marieke zeker ook!
Het verhaal is van begin tot eind heerlijk spannend en vlot en ik leefde de hele tijd erg mee met Isabella en Jens, wiens perspectieven je meekrijgt. Zo krijg je de kant van het verhaal mee met eerst de zorgeloosheid, het geflirt en later de doodsangst en strijdlust van Isabella en de kant van het verhaal met de verliefdheid, jaloezie, frustratie dat niemand luistert en de vreselijke ongerustheid van Jens. Heel fijn!
Ik vloog echt door het meeslepende verhaal heen! Héél af en toe ging het me iets té vlotjes, maar het is en blijft natuurlijk een kort verhaal, dus er is gewoon niet alle ruimte voor uitgebreidere ontwikkelingen.
Echt een naar meer smakende 14+ thriller, die vast weer enorm in de smaak zal vallen bij tieners die liever iets minder dikke boeken lezen, maar wel graag een heel spannend verhaal! Ik heb er in ieder geval van gesmuld.

Daar word ik vastgegrepen en drukt iemand een doek over mijn neus en mond. En dan wordt alles donker.

De excursie 
ISBN 9789020654851 – Uitgeverij Kluitman – 112 pagina’s – Verschenen: april 2024 – Leeftijd: 14+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.