Landgoed Rosaville 1: Het koetshuis – Karin Quint

Ik zag nog net hoe hij tegen de slagboom reed en viel.
Het was de eerste dag van mijn nieuwe baan, de baan waar ik niet om had gevraagd en die ik niet wilde.

Korte inhoud
“Historicus Laura is gefascineerd door het verleden. Niet vreemd voor iemand die opgroeide op Rosaville, een landgoed met in ieder hoekje een verhaal. Wanneer haar dementerende grootmoeder een onbeantwoorde liefde opbiecht, duikt Laura in de geschiedenis van het koetshuis op het landgoed. Waarom was die plek zo belangrijk?

Net zo nieuwsgierig is Laura naar het verleden van televisieproducent Tom Boyard, voor wie ze een persoonlijk archief uitzoekt. Hoe meer ze over Tom te weten komt, hoe meer ze zich tot hem aangetrokken voelt. Tot haar eigen liefdesverhaal wel heel veel op dat van haar oma gaat lijken…”

Dus Kees dacht dat ik dit als een leuke verrassing zou zien. Een baantje als papierschuiver bij een televisieproducent voor een net afgestudeerde historicus. Natuurlijk.

Mijn mening
Wat een plaatje om te zien, hè?!  Ik was meteen weg van deze lieflijke omslagillustratie van Valesca van Waveren! Was de sfeer van het verhaal net zo fijn?

Ze was altijd net zo dol op Landgoed Rosaville geweest als ik, op de geschiedenis van Roosje en haar fabrikant, wier liefde bezegeld was met de bouw van die schitterende villa en bijgebouwen.

Laura is opgegroeid op Landgoed Rosaville, het landgoed dat haar stiefvader Kees kocht om samen met zijn nieuwe gezin – Laura, de moeder van Laura en zijn dochter Hannah – te gaan wonen. Het landgoed herbergt talloze verhalen en het koetshuis wordt al jaren gebruikt als toevluchtsoord voor gebroken harten.
Laura, altijd al gefascineerd door geschiedenis, is net afgestudeerd als historicus en haar stiefvader Kees heeft als verrassing een baantje voor haar geregeld: het persoonlijk archief uitzoeken van televisieproducent Tom Boyard van Tomboy TV. Niet precies wat ze voor ogen had… Ze moet niets hebben van glitter en glamour, en al helemaal niet van die ex-popster! (En die mening steekt ze niet onder stoelen of banken )
Daarnaast gaat ze op onderzoek uit naar de geheime liefde waar haar dementerende oma iets over losliet. Het heeft te maken met het koetshuis…
Iedereen lijkt geheimen te hebben… Niet alleen oma, maar Tom zeker ook! Is het verstandig om haar hart aan hem te verliezen?

Ja! Wat een ontzettend fijne sfeer heeft dit verhaal!  Het is meeslepend van begin tot eind, ontroerend af en toe, heeft humor en is echt heerlijk romantisch. En de setting daar op dat prachtige landgoed met al zijn verborgen verhalen is natuurlijk helemaal geweldig! Ik zag het allemaal voor me, maar zou er graag in het echt rondwandelen, #zucht.
Het verhaal speelde zich voornamelijk af in het heden, maar had toch ook een beetje de sfeer van een (Jane Austen) kostuumdrama vond ik (wat ook helemaal past bij de auteur!). Heerlijk! 
De historie, de romantiek, de geheimen, de misverstanden, de ontwikkeling die Laura doormaakt… Wat heb ik genoten van dit warme verhaal, de leuke personages en de geweldige locaties! Ik ben heel erg benieuwd wat het tweede deel in deze feelgood-serie voor verhaal gaat brengen. Dat speelt zich wel verder in het verleden af begreep ik…  Op naar meer!

‘Ik denk dat oma als kind of jonge vrouw in het koetshuis is geweest. En dat die Jasper over wie ze het gisteren had deze JC is.’ 

Het koetshuis
ISBN 9789024592524 – Uitgever: L.S. Amsterdam – 376 pagina’s – Verschenen: juni 2021 – Deel 1 in de Landgoed Rosaville-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.