De Tempeljagers 4: De speer van Odin – Michael Reefs

Kims hart bonkt in haar keel als ze over de drempel van Lara’s gigantische landhuis stapt. Ook al staat haar vriendin Tess vlakbij, ze voelt zich allesbehalve veilig hierbinnen.

Korte inhoud
“Wanneer de Mentiri, een onberekenbare organisatie op zoek naar macht, tante Lara’s huis binnendringt, weten de Tempeljagers dat er groot gevaar dreigt. Een Vikinghelm wordt gestolen, waarmee de Mentiri de legendarische speer van Odin in handen willen krijgen voor hun duistere plannen.

De Tempeljagers reizen af naar Siberië om de helm terug te halen uit het hoofdkwartier van de Mentiri. Lukt het de Tempeljagers om te ontsnappen uit de basis en de legendarische speer van Odin veilig te houden.”

‘Zodra wij de Vikinghelm hebben, staat niets ons meer in de weg om de speer van Odin te bemachtigen.’ 

Mijn mening
Wat is dit toch een fantastische serie! Ik genoot van de vorige drie delen, en ik kan alvast verklappen: van dit vierde deel ook!

De Mentiri, een geheim genootschap met kwade bedoelingen, zijn het landhuis van Lara, de avontuurlijke tante van Finn en Noah, binnengedrongen. Ze stelen een eeuwenoude vikinghelm. Met de helm van Ødger de Grote in handen, kunnen ze de magische Speer van Odin bereiken, in een tempel op een verborgen eiland bij Ijsland. Het is aan Lara en de Tempeljagers om te voorkomen dat de Mentiri die speer en de macht die erbij hoort in handen krijgen, want dat zou rampzalige gevolgen hebben!

De vorige boeken werden verteld vanuit het perspectief van Noah (1), Tess (2) en Finn (3), dit vierde deel is Kim, het vriendinnetje van Tess (en inmiddels volwaardig lid van de Tempeljagers) aan de beurt. (In deel 5 het woord aan tante Lara?) Echt heel erg leuk om zo steeds een ander teamlid beter te leren kennen. Kim is de angstigste van het stel, ze trekt zich erg op aan de (over)moedige Tess, maar: uiteraard weet ze haar angsten langzaam te overwinnen in het spannende avontuur dat ze aangaan!

En dat avontuur is echt weer retespannend!! Fijn dat er altijd voorin begonnen word met “Wat vooraf ging”, dan ben je weer op de hoogte van de vorige verhalen en helemaal klaar voor de nieuwe reis.
Zodra het verhaal begint zit je direct middenin de actie! Superleuk! Zo is het verhaal echt van begin tot eind één groot spannend avontuur… En het is weer een geweldige combinatie van magie, historie (Noordse mythologie, gaaf! ), puzzels oplossen, raadsels uitvogelen en stevige actie. Het speelt zich als een avonturenfilm af in je hoofd! (In het echt een verfilming mag ook wel!)
De moedige vrienden maken weer een fantastische reis met hun avonturier-tante, naar het koude noorden dit keer, en werken goed samen om hopelijk  de slechteriken te slim af te zijn. Zoals gewoonlijk kijk ik meteen weer uit naar het volgende deel, want ik ben echt nog lang niet klaar met de Tempeljagers!

Misschien is Kim de enige die nog twijfelt, maar als ze de vastberadenheid in de ogen van de anderen ziet, weet ze dat ook zij dit nieuwe avontuur tegemoet wil gaan. 

De speer van Odin
ISBN 9789030508274 – Uitgeverij Billy Bones – 272 pagina’s – Verschenen: oktober 2021 – Deel 4 in de Tempeljagers-serie – Leeftijd: 10+

One thought on “De Tempeljagers 4: De speer van Odin – Michael Reefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.