De jongen die met draken zong – Andy Shepherd

Hier, in de tuin van grootvader, ben ik de drakenfluisteraar. De drakenhoeder.

Korte inhoud
“We weten het allemaal. Tomas is een drakenkweker. Aan de drakenfruitboom in de tuin van zijn grootvader groeien de prachtigste, meest fantastische draakjes. Tomas verzorgt de boom, wist de sporen van de knetterende, vuurspuwende draken uit, en geniet van zijn kleine bliksemdraakje Zwier.
Maar net als Tomas denkt dat hij alles helemaal onder controle heeft, ontdekt hij een groot geheim over Aura, zijn nieuwe beste vriendin. Door die ontdekking worden Aura en Tomas meegesleept in een groot avontuur waarin alle draken een rol spelen.
En wat zal er gebeuren als de bliksemdraak Zwier en de stormdraak Fikkie hun krachten bundelen?
Ontdek het in het allerlaatste, meest fantastische, onvergetelijke deel van de serie over de jongen die draken kweekte.”

Ik bestudeerde de wolken en hield mijn ogen wijd open, in de hoop een glimp rood op te vangen.

Mijn mening
Deel vijf… Het slotdeel van de serie over de jongen die draken kweekte… Ik heb het lezen ervan eerlijk gezegd een beetje uitgesteld, want ik wilde niet dat het avontuur tot een einde kwam!  Was het een bevredigend einde?

Tomas, de jongen die draken kweekt (in de tuin van grootvader staat een drakenfruitboom), vormt samen met zijn vrienden het superheldenteam. Kat, Kai, Ted, Liam en Aura; ze zijn allemaal op de hoogte van het drakengeheim en ze helpen allemaal mee de draakjes te verzorgen en verborgen te houden.
Nu het niet goed lijkt te gaan met de stekjes van de drakenfruitboom, is het voortbestaan van draken in gevaar.
Wat kunnen de vrienden eraan doen? Kunnen ze misschien nog wat meer info vinden in geheime dagboeken en brieven?
Tomas ontdekt in ieder geval wel iets over Aura, en daar heeft hij het best moeilijk mee…

‘We moeten ontdekken of er nog meer dingen verstopt zijn,’ zei ze ernstig fluisterend tijdens de lunch.

Wat was het ontzettend leuk om weer in het gezelschap van de vrienden en de draken en draakjes te zijn! Het verhaal is weer heerlijk avontuurlijk en grappig en er moeten uiteraard weer heel wat obstakels overwonnen worden.
Het duurde bij dit laatste deel iets langer voor ik echt lekker in het verhaal zat, het voelde wat chaotisch aan het begin, maar uiteindelijk heb ik gewoon weer genoten van de drakenmagie (en natuurlijk de superleuke draakjes! ), de humoristische gebeurtenissen, de wijze lessen van grootvader, het boeiende verhaal en de hechte band tussen de kinderen (én hun familie, ook belangrijk in dit deel…).  En ik was tevreden met hoe het verhaal afliep.
Het blijft een super leuke serie! En de illustraties van Sara Ogilvie blijven een geweldige match met de verhalen en brengen de personages nog meer tot leven.
Balen dus dat het avontuur nu toch echt tot een einde is gekomen…  Laten we maar afsluiten met deze wijze woorden van Ted:

‘Trouwens, waarom zou ik niet aan chocolade mogen denken? Chocola maakt alles goed.’

De jongen die met draken zong
ISBN 9789047712206 – Uitgeverij Lemniscaat – 272 pagina’s – Verschenen: juni 2021 – Vertaald door: Jesse Goossens – Illustraties: Sara Ogilvie – Deel 5 in de serie – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.