Seppo het verlegen spookje – Flavia Z. Drago

Seppo was een spookje.
Hij hield van de dingen waar normale paranormale wezens van houden: door muren bewegen, dingen laten vliegen en licht geven in het donker.

Korte inhoud
“Niemand ziet Seppo het spookje staan. Wat hij ook doet, het lijkt wel of hij onzichtbaar is. Hoe moet hij een vriend maken? En hoe maakt hij indruk op Alma, het leukste en liefste monster van de stad?”

Maar er was niets op aarde waar hij meer van hield dan van vioolspelen.
Hoewel – er was toch iets. Of iemand.

Mijn mening
Dit knalroze met oranje (en meer ) prentenboek knalt je tegemoet! Wat een aansprekend boek om te zien! En het verhaal is zo lief…

Seppo is een heel verlegen spookje, dat heel erg van vioolspelen houdt. Daarnaast is hij ook stiekem verliefd op monster Alma, maar haar aanspreken durft hij niet. Hij durft helemaal niemand aan te spreken! Hij zou zo graag vrienden maken, maar hij lijkt wel onzichtbaar…
Wat kan hij doen om contact te maken met de andere monsters?

Die arme Seppo, zo verlegen… Hij probeert wel bij de andere monsters in de buurt te zijn (superleuk gedaan; hij vermomt zich als ballon, als bal, als laken, etc…), maar weet zich zo goed onzichtbaar te maken dat ze hem natuurlijk nooit opmerken. Gelukkig raapt hij zijn moed bij elkaar en wil hij zichzelf laten zien, terwijl hij iets doet waar hij enorm van houdt. Zou het werken?

Echt zo’n ontzettend lief en zo’n ontzettend leuk verhaal!
En dan de illustraties! Geweldig kleurrijk, ondanks de donkerte die er ook in zit en die perfect past bij het monster-thema, en er is enorm veel op te zien, je kunt blijven kijken. Ze hebben ook helemaal de sfeer van De dag van de Doden/Día de los Muertos, de speciale dag die een grote rol speelt in dit ‘spook’verhaal! Echt een prachtig prentenboek!! Ik ben helemaal weg van dit verhaal en de illustraties! 

Vrienden maken vond hij doodeng.
Nog nooit had Seppo iets gezegd tegen een van de andere monsters. Dat durfde hij niet.

Seppo het verlegen spookje
ISBN 9789464040623 – Fontaine Uitgevers – 40 pagina’s – Verschenen: oktober 2021 – Illustraties: Flavia Z. Drago – Vertaling: Tjibbe Veldkamp – Leeftijd: 2+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.