Verlegen Vliertje – Cat Min

Er was eens een konijn dat Vliertje heette en in een verlaten brievenbus woonde.

Korte inhoud
“Vliertje is een erg verlegen konijn en woont in een verlaten brievenbus. Buiten is er zoveel lawaai van spelende kinderen, de bomen doemen op als monsters en de regen klettert en klatert op haar huisje. Vliertje vindt het veel fijner om binnen te blijven en de hele dag te tekenen.
Maar dan post een jongetje een envelop in haar brievenbus. Het is een brief met een heel bijzondere vraag.
Vliertje voelt zich niet dapper genoeg om de enge buitenwereld te betreden. Maar dan wordt de brief nooit bezorgd en gaat de wens van het jongetje nooit in vervulling.
Moet ze het toch proberen?
Lukt het haar?”

Op een dag fladderde er een blauwe envelop naar binnen.
Iemand dacht vast dat de postbode deze brievenbus nog kwam legen.

Mijn mening
Ik was op slag verliefd op de lieve omslagillustratie van dit prentenboek! En toen het eenmaal binnen was, ook op het binnenwerk! Wat een plaatje! 

Vliertje is een verlegen konijntje, ze woont in een verlaten brievenbus en komt liever niet buiten. Binnen is het rustig en veilig en kan ze lekker ongestoord tekenen. Maar dan gooit een jongetje een brief in haar brievenbus. De postbode komt hem niet legen, dus zal Vliertje de brief moeten bezorgen, anders komt de bijzondere wens van het jongetje niet uit!
Maar durft ze dat? Kan ze dat? Ze zal een flinke reis moeten maken…

Niet alleen de kleurrijke en lieflijke illustraties zijn hartverwarmend, ook het verhaal is onwijs lief!
Dat verlegen, teruggetrokken konijntje, dat al haar moed bijeen schraapt en besluit de brief te gaan bezorgen, ook al lijkt het onmogelijk en is het onwijs ver weg! Ze probeert van alles en uiteindelijk vindt ze een manier…
Ze onderneemt deze reis voor het jongetje, maar eigenlijk ook voor zichzelf; ze stijgt (bijna letterlijk en figuurlijk ) boven zichzelf uit.
Echt een heel vertederend verhaal over verlegenheid en de moed om toch buiten je comfort zone te treden, om een wildvreemde te helpen.
En, jeetje, wat ben ik verliefd! Op het verhaal, maar dus zeker ook op de prachtige illustraties!  (Leuk dat er achterin gemeld wordt hoe Cat Min deze illustraties gemaakt heeft!)

Dat lukte Vliertje nooit…
… of toch?
Bons, bons, bons!
Vliertjes hart begon sneller te slaan.

Verlegen Vliertje
ISBN 9789002274015 – Uitgever: Davidsfonds Infodok – 48 pagina’s – Verschenen: juli 2021 – Illustraties: Cat Min – Vertaling: Riet Wille – Leeftijd: 2+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.