De draak die niet van vuur hield – Gemma Merino

Er was eens…
een draakje.
En dat draakje
hield niet van vuur.

Korte inhoud
“Alle draken zijn gek op vliegen en vuurspuwen.
Ze houden NIET van water.
Wat moet een draakje doen als ze ontdekt
dat ze kan zwemmen als een vis… en dat GEWELDIG vindt?
Wat zal haar vader zeggen?”

Ze vond het niet erg dat ze
niet kon vuurspuwen.
Ze hield er niet van om
dingen in brand te steken.

Mijn mening
In 2014 verscheen De krokodil die niet van water hield, een prentenboek waar we nog steeds gek op zijn hier in huis, en we zeiden toen al voor de grap tegen elkaar: wat zou het leuk zijn om ook het verhaal van het andere verwisselde ei te lezen! En ja hoor, nu is er dan De draak die niet van vuur hield!

Er was eens een draakje dat niet van vuur hield… Ze wilde graag dat haar vader trots op haar zou zijn en wilde een goede draak worden, maar ze was toch echt anders dan haar broertjes en zusjes. Zij kunnen vuurspuwen, krijgen vleugels en vinden water afschuwelijk. Dit draakje houdt niet van vuur, zou wel willen vliegen, maar heeft geen vleugels en: ze ontdekt per ongeluk dat ze water wél heel fijn vindt… Wat nu??

Weer zo’n ontzettend lief en grappig verhaal over anders zijn, je best doen om erbij te horen en uiteindelijk accepteren dat je anders bent én geaccepteerd worden door je familie.  Het geeft natuurlijk helemaal niet dat ze anders is, haar vader houdt toch wel van haar!
De illustraties zijn heerlijk kleurrijk, lief en grappig en iedere keer dat je ze bekijkt zie je wel weer iets nieuws! (Ook hier zitten weer grapjes in verstopt, daar hou ik van!)
Echt een geweldig leuk prentenboek met een mooie boodschap: Je bent goed zoals je bent!  We zijn heel erg blij dat dit ‘vervolg’ er gekomen is!!

Het was lekker.
Het was leuk
en het was veel beter dan vliegen!

De draak die niet van vuur hield 
ISBN 9789047713029 – Uitgeverij Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: april 2021 – Vertaald door: Jesse Goossens – Illustraties: Gemma Merino – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.