Mooie Moorden 1: Volgerland – Tica Morgan

Hij had geen flauw idee hoe blij ze van zulke woorden werd. Lelijk betekende in haar hoofd een mooie moord, een interessante moord, een eens-in-de-zoveel-tijd moord.

Korte inhoud
“Zoë Janssen is rechercheur en woont met haar twee zoontjes op het overzichtelijke, soms zelfs saaie Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Dan vindt er een bizarre moord plaats. Iemand lijkt hiermee de mensen op het eiland ter verantwoording te willen roepen. Maar waarvoor?

Een tweede moord laat het eiland trillen op zijn grondvesten. De druk op het onderzoeksteam neemt toe. Zeker wanneer zakelijk en privé door elkaar beginnen te lopen en zowel Zoë als haar gezin beveiligd moeten worden. Terwijl ze erachter probeert te komen wie er achter haar aan zit, beseft Zoë dat niks ooit meer hetzelfde zal zijn.”

Waarom deze moord? Waarom de bijzondere positionering van het slachtoffer? Wat wilde de dader ermee zeggen?

Mijn mening
De Mooie Moorden-serie van Tica Morgan verscheen eerder als digital only bij Kobo Original, maar nu verschijnen ze gelukkig (voor mij als fysieke-boeken-lezer) ook allemaal in paperback!  (Deel 5 was er wel al fysiek, die las ik vorig jaar zomer)

Rechercheur Zoë Janssen woont met haar twee zoontjes op Goeree-Overflakkee. Zij en haar team krijgen te maken met een ‘mooie moord’ (zoals zij het noemt: een interessante moordzaak waar ze zich op kan storten, komt op het eiland niet vaak voor ) als het lichaam van een vrouw gevonden wordt, opgetut en tentoongesteld. Waarom moest deze vrouw dood? Wat wil de moordenaar voor boodschap overbrengen met de positionering?
Als er een tweede, soortgelijke, slachtoffer gevonden wordt, lijkt het er sterk op dat ze met een seriemoordenaar te maken hebben. Er komt nog meer druk op het team te staan, ondanks de weinige aanknopingspunten die ze hebben: ze voeren nu een race tegen de klok om meer slachtoffers te voorkomen…
Ondertussen krijgt Zoë privé ook flink wat te verduren. Iemand heeft het op haar voorzien en zij en haar gezin moeten beveiligd worden. Wat voor spelletje wordt er met haar gespeeld?

Blij dat ik nu na deel 5 echt kan beginnen met Zoë te leren kennen en het begin van de rode draad die er door de serie loopt te weten kom!
Het verhaal is heerlijk boeiend en meeslepend van begin tot eind, je leeft mee met alle ontwikkelingen in de moordzaak en hoopt maar dat ze de dader op tijd kunnen ontmaskeren. En daarnaast leef je mee met hoofdpersoon Zoë en haar ups en downs privé en met het rechercheteam. Het startsein voor het kat en muis-spel wat ze gaat spelen met een gestoorde figuur uit haar politieverleden is gegeven en doet meteen uitkijken naar de volgende delen in de serie waar het zich meer zal ontvouwen.
Het verhaal leest heerlijk weg en het is echt een hele fijne frisse en vlotte politiethriller. Ik heb ervan genoten! 
“Wees gewaarschuwd: deze serie wil je in één ruk uitlezen.” wordt gezegd door de uitgeverij, en ja, dat klopt zeker wel! Ik wil meteen meer!! Gelukkig ligt er iedere maand een volgend deel in de winkel.  (Per 1 juli deel 2!)

‘So we meet again.
Ik volg jou en jij volgt mij.
Eens kijken wie dat beter kan.’ 

Volgerland
ISBN 9789493041295 – Uitgever: Gloude Publishing – 208 pagina’s – Verschenen: mei 2021 – Deel 1 in de Mooie Moorden-serie

One thought on “Mooie Moorden 1: Volgerland – Tica Morgan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.