Hoe ik mijn eigen moord oploste – Kristen Perrin

Het is zo’n onwaarschijnlijke voorspelling dat ze erom zou moeten lachen. Maar de woorden hebben een zaadje in Frances’ hoofd geplant en kleine, giftige wortels zijn zich al in haar aan het verspreiden.

KORTE INHOUD 
“Engeland, 1965. In het stadje Castle Knoll voorspelt een waarzegster het lot van de dan zeventienjarige Frances Adams: haar sterfdag zal niet vredig zijn en ze zal worden vermoord door iemand die ze kent. Zo begint voor Frances een leven vol wanhopige pogingen om haar moord te kunnen voorkomen.

Niemand nam deze voorspelling ooit serieus – decennialang niet – totdat Frances vermoord wordt aangetroffen in haar woonkamer. Bij de zoektocht naar de moordenaar komt het goed van pas dat Frances haar rol als dorpsbemoeial serieus nam: met het verzamelen van roddels en geheimen over iedereen die ze ontmoette probeerde ze haar leven veilig te stellen ingeval de moordenaar ertussen zat. Met het materiaal in haar bibliotheek zou de juiste speurder de moordenaar zo kunnen vinden – als die eerst haar ongelooflijk ingewikkelde archiefsysteem had kunnen doorgronden.

Frances’ achternicht Annie wordt gedwongen deel te nemen aan de laatste grote wraakactie van haar oudtante. Frances heeft in haar testament opgenomen dat de persoon die haar moord oplost miljoenen erft. Kan Annie het mysterie ontrafelen en gerechtigheid vinden voor haar oudtante of zal het opgraven van het verleden haar juist in het vizier van de moordenaar brengen?”

‘Iemand heeft het écht gedaan. Iemand heeft haar écht vermoord. Ze heeft na al die jaren gelijk gekregen over die voorspelling.’ 

MIJN MENING 
Ik kende Kristen Perrin van haar magische jeugdboeken, nu is er deze detective voor volwassenen. En dit boek sprak me zó ontzettend aan!! De looks, de korte inhoud… Ik had er heel veel zin in!

1965: jaarmarkt Castle Knoll. Frances Adams (16) laat haar toekomst voorspellen. Ze zou net als haar beste vriendinnen Emily en Rose moeten lachen om de onwaarschijnlijke voorspelling die zegt dat ze ooit vermoord zal worden, maar het zaadje is geplant… Ze zal de rest van haar leven bezig blijven met de voorspelling en dossiers bijhouden van iedereen in haar omgeving, om te proberen de moordenaar voor te zijn…
Nu: Annie (25) wordt naar Castle Knoll geroepen door de advocaat van haar oudtante Frances, Frances wil haar en neef Saxon op haar landgoed – Gravesdown Hall – spreken over haar testament. Maar eenmaal bij het landhuis aangekomen, blijkt de voorspelling dan toch uitgekomen: Frances is vermoord…
Aan Annie en Saxon om de moord op Frances op te lossen. Degene die de moordenaar weet te vinden, erft namelijk álles. Saxon heeft daarmee wel een voorsprong, want hij groeide op het landgoed en in het dorp op, Annie kende Frances amper. Gelukkig houdt ze wel van een ‘moordmysterie’ (ze wil thrillerschrijfster worden) én lijkt ze rechercheur Rowan Crane aan haar kant te hebben. Ze zal flink moeten wroeten in het verleden van Castle Knoll en allerlei geheimen van de dorpsbewoners moeten onthullen. Of dat zonder gevaar is??

Ik heb lang geweten dat mijn leven door een moord zou worden beëindigd, en daarom laat ik mijn bezittingen na aan degene die mijn moord succesvol weet op te lossen.

Wat heb ik onwijs genoten van dit boek! Ik werd van begin tot eind, van verleden tot heden, hélemaal meegevoerd het spannende verhaal in. Super!
Het verhaal leest heerlijk vlot weg en is de hele tijd lekker pakkend. Je leest over de gebeurtenissen in het verleden (1966) – waar de spanning tussen de beste vriendinnen steeds hoger oploopt – door het dagboek van Frances (‘De Castle Knoll-dossiers’) wat Annie vindt, en je leest over Annies speurtocht naar antwoorden in het heden. Hangt wat er in het verleden gebeurde samen met de moord op Frances? Wie is er te vertrouwen en wie niet? Iedereen heeft wel iets met Frances te maken, iedereen heeft wel redenen gehad om haar wat aan te willen doen, ze streek genoeg mensen tegen de haren in. Annie heeft een dorp vol verdachten en iedereen heeft zo zijn geheimen… Kan ze het mysterie van de uitgekomen voorspelling oplossen? Zal ze de moordenaar weten te vinden vóór neef Saxon dat doet??
Echt een heerlijk sfeervolle ‘cosy crime’ detective. Van begin tot eind pakkend, lekkere spanning, leuke omgeving, interessante personages, en een héle fijne speurtocht. Ik hoop echt dat dit het begin is van een serie! Ik zou in ieder geval graag méér willen!!

Opeens dringt het tot me door dat ik een doelwit ben geworden. Degene die Frances heeft vermoord zal niet aarzelen om nogmaals toe te slaan als zijn geheim in gevaar dreigt te komen.

Hoe ik mijn eigen moord oploste 
ISBN 9789049202842 – Uitgeverij Boekerij – 320 pagina’s – Verschenen: februari 2024 – Vertaald door: Waldemar Noë

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.