Mooie Moorden 5: Volkerak – Tica Morgan

Ze wist het niet. Ze had geen idee waar ze was en of ze überhaupt nog was.

(Let op! Kan spoilers bevatten als je de vorige delen nog moet lezen!)
Korte inhoud

“Zoë Janssen is rechercheur en profiler op het eiland Goeree-Overflakkee. Tegelijkertijd is ze het ultieme doelwit van de voortvluchtige crimineel Sven van der Linde. Na een levensbedreigend avontuur in Engeland vecht Zoë in Volkerak om haar normale leven terug te krijgen. Beveiligers zwermen om haar heen en Sven blijft haar gedachten beheersen.
Als profiler wordt Zoë betrokken bij een intrigerende moordzaak in Heerenveen. Kan ze deze wel oplossen nu ze zoveel aan haar hoofd heeft? En wat moet ze met de speedboot die dobberend op het Volkerak wordt gevonden?”

De Mooie Moorden-serie
Tica Morgan publiceerde in oktober 2019 de vierdelige digital-only thrillerserie Mooie Moorden als Kobo original.
Deel 5, Volkerak, ligt nu fysiek in de winkel en is een opzichzelfstaand verhaal. Dit deel verschijnt rond november als ebook.
Deel 6 verschijnt eind 2020.
(www.ticamorgan.nl)

Waar de meeste misdadigers onder druk fouten maakten, leek hij juist scherper te worden, meer gefocust. Hij was een zeer georganiseerde dader. Buitencategorie. Daar moesten ze rekening mee houden.

Mijn mening
Ik mocht van Gloude Publishing de luisterboek-versies van Mooie Moorden deel 1 t/m 4 uitproberen, maar kwam er helaas al snel in deel 1 achter dat luisterboeken niet mijn ding zijn. Dat lag overigens niet aan het verhaal, dat vond ik wel veelbelovend, dus ik was heel blij dat er nu een fysiek deel verschenen is en ik die kon lezen!

Rechercheur Zoë Janssen heeft in Engeland iets vreselijks meegemaakt en moet nu terug in Nederland, op haar eiland Goeree-Overflakkee, het gewone leven weer zien op te pakken. Maar psychopaat Sven van der Linde blijft spelletjes met haar spelen, dus ondanks de beveiliging die ze krijgt kan ze hem niet loslaten.
Haar werk biedt gelukkig wel afleiding; ze werkt als profiler in opleiding mee aan een moordzaak in Friesland en dichter bij huis is er de zaak van een verlaten speedboot en verdwenen criminelen…

Ik was erg benieuwd toen ik aan dit boek begon of het erg zou zijn dat ik de gebeurtenissen uit de voorgaande vier delen gemist heb. In het begin was ik daar wel even bang voor, want je valt middenin iets, maar gelukkig bleek dat al het belangrijke voorgaande ook nog teruggehaald werd!

Het verhaal was meteen vanaf het begin heel spannend en Tica heeft een fijne vlotte, meeslepende schrijfstijl, waardoor ik alles van dichtbij meebeleefde en meeleefde met de sympathieke Zoë. Heel af en toe ging het verhaal me iets te snel, maar gelukkig was dat niet vaak het geval. Vaart zit er in ieder geval wel lekker in!
Je leest niet alleen Zoë’s verhaal nu, maar ook zes jaar geleden toen bepaalde gebeurtenissen in gang werden gezet, en je leest af en toe een beangstigend stukje vanuit psychopaat Sven. Maakt het allemaal nog boeiender!

Er gebeurt in dit boek heerlijk veel (niet te veel), alleen op 3/4 was er nog steeds veel gaande en begon ik me af te vragen of het wel allemaal (grotendeels) afgerond zou gaan worden. Dat was dus maar het geval voor 1 van de 3 zaken en dat vond ik een klein minpuntje, ik had liever 2 van de 3 gezien. Dat was voor mij iets bevredigender geweest. Voordeel is wel dat ik het liefst NU METEEN het volgende deel wil lezen!
Al met al een fijne thriller, inderdaad prima los te lezen, en voor mij een aangename kennismaking. Op naar deel 6!

Volkerak
ISBN 9789493041288 – Uitgever: Gloude Publishing – 256 pagina’s – Verschenen: juni 2020 – Deel 5 in de Mooie Moorden-serie

One thought on “Mooie Moorden 5: Volkerak – Tica Morgan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.