Mooie Moorden 2: De Punt – Tica Morgan

Nu niet. Geen aangifte. De echo’s van die woorden galmden door Zoë’s hoofd.

(Let op! Kan spoilers bevatten als je het 1e deel nog moet lezen!)
Korte inhoud 

“Terwijl het eiland nog nasiddert van de laatste zaak gaat het leven van Zoë Janssen na jaren eindelijk weer de goede kant op. Zowel de relatie met haar ex als haar carrière en liefdesleven verlopen voorspoedig. De verkrachting van een gereformeerd meisje zorgt echter opnieuw voor een groot drama voor de eilandbewoners. Zoë wordt gedwongen zich te verdiepen in de gereformeerde gemeenschap en ontdekt duistere zaken. Wanneer het verkrachte meisje plots dood wordt aangetroffen, stuit haar team op juridische grenzen en moet de klopjacht op de verkrachter noodgedwongen worden gestaakt. Terwijl ze hun uiterste best doen om meer slachtoffers te voorkomen, blijft Zoë geheimzinnige codes ontvangen van een oude bekende; de ontsnapte tbs’er Sven van der Linde.”

Sven had een ingewikkelde boodschap gestuurd en ze had deze opgelost, maar het was niet de goede oplossing. Hij was in haar hoofd gekropen en had haar gedachten en ideeën kunnen voorspellen. Dat betekende dat hij met haar hoofd kon spelen.

Mijn mening
Na het lezen van deel 1 in de Mooie Moorden-serie, Volgerland, keek ik meteen uit naar het lezen van deel 2! En daar hoefde ik ook niet lang op te wachten, want iedere maand verschijnt er een nieuw deel.  Helemaal perfect, want dit is echt een serie om te bingereaden.

Na de moordzaken van deel 1 lijkt het leven van rechercheur Zoë Janssen tot rust gekomen. Ze heeft een nieuwe liefde en heeft al een tijdje niets gehoord van ontsnapte tbs’er Sven. Al weet ze zeker dat hij ergens zijn kans afwacht.
Dan wordt er een tienermeisje uit een streng gereformeerde familie verkracht. Ze weet wie de dader is, maar wil geen aangifte doen, ze durft niet… Zoë voelt zich boos en machteloos en wil maar al te graag gaan graven en jacht maken op de verkrachter. Maar dan raakt het meisje vermist en wordt ze dood gevonden… Nu hebben ze een (moord?)zaak, maar mogen ze nog niets met de verkrachting. Zullen ze een manier vinden om de dader op te sporen en te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen?
Ondertussen is ook het spelletje van Sven met Zoë weer begonnen…

Ik heb weer van begin tot eind zitten smullen van deze politiethriller!  Het verhaal leest heerlijk vlot weg en je leeft de hele tijd mee met Zoë, op persoonlijk vlak – haar liefdesleven, haar familieleven (alleenstaande moeder met twee jonge kinderen) – maar ook met wat ze meemaakt op het werk – de strubbelingen met een collega, de aangrijpende verkrachtingszaak en de geslotenheid waar ze op stuit in de gemeenschap, de gedrevenheid die ze voelt om de zaak op te lossen – en met wat ze meemaakt met/door tbs’er Sven die een (psychologisch) spelletje met haar speelt, waarvan niet duidelijk is wat hij nou precies van haar wil. Genoeg reuring in het verhaal om het boeiend te houden van begin tot eind, maar nergens té veel. En dat alles op een ‘gemoedelijk’ Zuid-Hollands eiland, waar meer gaande is dan je zou verwachten op het eerste gezicht.
Je ziet Zoë per deel groeien en je leert haar steeds iets beter kennen, heel fijn. En door het einde van het verhaal heb je meteen weer zin om door te gaan in deel 3! Verder met het draadje en op naar een nieuwe zaak…
Ik zie deze serie wel voor me als tv-serie!  Maar tot die tijd: lekker verder met de meeslepende en spannende boeken-serie!

Zes jaar lang gebeurde er nauwelijks iets op Goeree-Overflakkee en nu had ze in een jaar een dubbele moord, een onderzoek naar een verkrachting en misschien moord, en zat er een ontsnapte tbs’er achter haar aan…

De Punt
ISBN 9789493041332 – Gloude Publishing – 176 pagina’s – Verschenen: juli 2021 – Deel 2 in de Mooie Moorden-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.