Remy leest: Echte duiven (5) pikken het niet – Andrew McDonald & Ben Wood (+ winactie!)

Dit is de aarde.
Op de aarde woont een heel bijzonder wezen.
Dit wezen is slim, sterk en overal ter wereld te vinden.
Het is…
… de duif!

Korte inhoud
“De Echte Duiven zijn terug om de stad te beschermen en een stiekeme verrader te ontmaskeren!

In dit spannende AVONTUUR nemen de Echte Duiven het op tegen een HONGERIGE wezel. Zal het ze lukken om de VERDWENEN vogel als eerste te vinden? En komen ze er op tijd achter wie het zeldzame juweel gestolen heeft uit het HARIGSTE museum ter wereld?

De stad beschermen geen makkie! Hebben de Echte Duiven een verrader in hun eigen nest?!”

En ten slotte zijn het ECHTE DUIVEN omdat ze niet alleen koeren, pikken en poepen. Nee…
ECHTE DUIVEN VANGEN BOEVEN!

Remy (10) leest
De Echte Duiven zijn: Rots, Tuimelaar, Pozzie, Curly en Grootkropper. Ze beschermen de stad en in dit deel staan 3 verhalen, 3 verschillende zaken. Er is een juweel uit het museum gestolen en daar gaan ze naar op zoek. Er is een zaak met een zeldzame vogel, Kakapo, waar een hongerig beest achteraan zit. En de chillboom van de Echte Duiven is zomaar ineens verdwenen…

Ik heb alle delen gelezen van deze serie en ik vind ze allemaal even leuk!
Deze was ook weer super grappig! Er staat een Echte Duiven morse alfabet achterin, haha, en in deel 1 gaat Rots zich vermommen in een vies zakdoekje! Bah!
Er staan gewoon echt heel veel grappige plaatjes en gebeurtenissen in. Het zijn niet echt spannende verhalen, maar vooral grappig!
Het is wel handig om de boeken op volgorde te lezen, het verhaal loopt wel altijd een klein beetje door. Het leest best wel makkelijk, maar er staan ook wel wat moeilijkere woorden in voor kleinere kinderen.
Ik hoop heel erg dat er nog superveel delen aankomen, want ik krijg geen genoeg van deze serie! (Deel 6 komt al zeker!)
En ik heb iets leuks! Ik mag deel 5 verloten! (Lees gauw hieronder verder…)

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

‘Er is een kattenoogsmaragd gestolen uit het museum!’ vertelt Tuimelaar.
‘Het is onze plicht om de smaragd te vinden en hem terug te brengen,’ zegt Grootkropper.

Winnen!
Wat moet je doen om kans te maken op dit ROE-COOLE boek?

De winactie is afgelopen! Winnaar Heidie heeft een mailtje ontvangen!

 • Je volgt mijn blog via één of meerdere van de mogelijke kanalen
 • De winactie delen is lief!
 • Je laat een reactie achter onder dit blogbericht
 • Je reageert vóór vrijdag 2 juli, want dan neem ik contact op met de winnaar
 • Heb je gewonnen? Reageer dan ajb binnen 3 dagen op mijn mail, anders kies ik een andere winnaar
 • (Alleen adressen in Nederland ivm verzendkosten, sorry! Bijbetalen mag natuurlijk!)

Succes!

P.S.: Van de winacties die ik houd en die ik zelf verstuur (zoals deze), betaal ik de verzendkosten van het geld wat er binnenkomt via het Bol.com Partnerprogramma. Dus als jullie via de Bol.com advertentie op mijn site een bestelling doen bij Bol (hoeven zeker geen boeken te zijn, bestel die liever bij de lokale boekhandel!), krijg ik een kleine vergoeding en kan ik weer nieuwe winacties organiseren.

Echte duiven pikken het niet
ISBN 9789463850681 – Uitgever: Billy Bones – 224 pagina’s – Verschenen: mei 2019 – Vertaald door: Koen Boelens & Helen Zwaan – Deel 5 in de Echte Duiven-serie – Leeftijd: 7+

21 thoughts on “Remy leest: Echte duiven (5) pikken het niet – Andrew McDonald & Ben Wood (+ winactie!)

 1. Wat schrijf je hier leuk over! Ik moet nog steeds eens een boek van de serie lezen en ben heel erg benieuwd. Dus kom maar op, ik waag een kansje!

  1. Mijn zoon is een echte duiven fan! Wij kunnen nooit wachten tot de nieuwe boeken van deze serie weer uit zijn. Ik zou hem er dus super blij mee maken en hij kan de hele zomervakantie lekker lezen ??

 2. Gave foto van een blije boekenfan! Ik doe lekker mee met de winactie. Dan hebben we precies alle oneven delen (vraag me niet hoe ik dat voor elkaar heb gekregen, haha). En dan op naar de rest 🙂

 3. Mijn zoon Kevin(7 jaar) heeft ze allemaal al gelezen en deze reeks is 1 van zijn favorieten ?
  Voorlezen was ook erg leuk om de grappen die erin staan en ik kon helemaal los met gekke stemmetjes ?

 4. Leuk die review door een kind zelf. Wie kan het nu beter vertellen ?
  Mijn dochter heeft het eerste deel geleend van de schoolbieb en vond het heel erg leuk. Helaas hebben ze geen andere delen. Dus deel 5 kent ze zeker weten nog niet. Ze zal er heel blij mee zijn ? als ze dit boek mocht ontvangen.

   1. Mail ontvangen en beantwoord. Bedankt mijn dochter gaat er zeker weten blij mee zijn. Ik bewaar het als cadeautje voor de zomervakantie, heeft ze lekker direct wat leuks te lezen.

 5. Wat een heerlijke review! Mijn zoontje is ook dol op dit soort grappige boeken, het lijkt me daarom een heerlijk boek voor hem om te lezen in de vakantie 🙂

 6. Ik doe graag mee voor mijn dochter Jasmine van bijna 7. De andere delen van de Echte Duiven heb ik (papa van 43) al voor haar voorgelezen en we zijn allebei dol op de boeken. Leuke mix van spanning, humor en leuke tekeningen! En we kijken allebei al uit naar de volgende delen!

 7. Dit lijkt me een heel leuk boek! Ik zou het graag een mooi plekje geven in de boekenkast van mijn lokaal. Zodat hopelijk veel kinderen enthousiast worden over deze serie.

  1. Ik doe heeeel graag mee voor mijn zoon Daan. Die verslindt deze boeken net als de echte duiven gevaar ? En wat een supermanier om de vakantie mee te beginnen! ??

 8. Oh die zou ik wel wil winnen. Mijn zoon met autisme leest echt niet graag. Maar een boek met dieren…en wat plaatjes en wat humor gaat steeds beter ? dus deze eens uitproberen.

 9. Wat een heerlijke recensie. Ik zou dit boek graag willen winnen! Goed dat je het zegt van de bol.com link, dat is natuurlijk een kleine moeite voor ons allemaal.

 10. WAUW wat een fantastische actie. Mijn 2 jongens zagen dit op Facebook en stonden te stuiteren in de kamer ⚽️ De oudste zei gelijk dat ik moest reageren en de middelste riep alleen maar JAAAAAAA!!!! De jongste was vrolijk aan het springen… zonder een idee waarom! Dus deze mama doet natuurlijk mee en hoopt dat ze wint ?
  Alles voor de kindjes hè en hoe gaaf zou het zijn dit boek te winnen ? als mijn kids hem uit hebben zet ik ze natuurlijk bij mij op school in de klas, zodat er nog 30 kinderen van deze boeken mogen genieten!

 11. Oh wauw! Dat is leuk, echte duiven deel 5 is uit. Dit heb ik nog even verzwegen voor mijn zoon want zo kan ik hem extra verrassen met dit boek als hij over een paar weken vakantie heeft. Een nieuw echte duiven boek heeft hij wel verdiend na een weer een raar schooljaar. Ik waag een kansje ?

 12. Ik ben het helemaal met je een Remy, de Echte Duiven zijn super grappig! Heerlijke boeken om te lezen, ik heb er 4 gelezen. Dit deel lijkt me weer super leuk en daarom doe ik graag mee, kan ik dit boek meenemen op vakantie en bij thuiskomst een mooie recensie schrijven over alle 5 de boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.