Levi leest: Pinkie (Stinkie) – Tjibbe Veldkamp & Emanuel Wiemans

Pip houdt van paarden.
Niet een beetje,
maar heel veel.

Korte inhoud
“Ken je die boeken over paardenmeisjes? Die dromen van een eigen pony die Pinkie heet? En dat die droom dan uitkomt? En dat ze op het eind dan ook nog een wedstrijd winnen?
Dit was zo’n boek! Gelukkig is het verbeterd. Iemand streepte woorden door, voegde tekstballonnen en tekeningen toe. Maak kennis met Pip en haar schetenlatende vampierpony Stinkie…”

Vaak denkt ze:
had ík maar een paard…
Dat is haar droom.

Levi (7) leest
Levi is inmiddels ook een echte boekenwurm, dus hij wou ook heel graag ‘Levi leest'(s) gaan maken!
De Tijgerlezen-reeks van Querido vindt hij erg leuk (vooral Bob Popcorn!). En toen dit nieuwe Tijgerlezen-boek binnenkwam wisten we meteen dat dit een écht Levi-verhaal zou zijn!  (‘Ik hou van je zoals je bent.’ Vooral van je knetter-kont)

Waar gaat het verhaal over? 
Een meisje, Pip, wil heel graag een paard en ze gaat heel vaak naar de wei om te kijken. Op een dag vindt ze een pony op het pad! En dan roept er iemand om hulp en gaan ze de man redden en krijgt Pip de pony en noemt hem Pinkie. (Stinkie >> het verhaal heeft wat verbeteringen gekregen door iemand die dingen doorgestreept heeft en wat toegevoegd heeft ) En ze gaan meedoen aan een paardenrace.

Wat vind je van het verhaal?
Heel erg leuk en heel erg grappig! En het past echt bij mij door de schetengrapjes (super-scheetkracht/ onderwater-scheet-aandrijving), ik maak ook veel (vieze) grapjes!  En deze grapjes zijn allemaal heel leuk!

Wat vind je van de illustraties? 
Heeeeeeeeeeeel leuk! Ze zijn best wel mooi! En grappig! Er zit veel kleur in het boek en de bladzijdes.

Hoe vind je de verbeteringen die er door iemand gemaakt zijn aan het verhaal en de tekeningen? 
Heel erg grappig! Pinkie wordt Stinkie (en hij is geen ren-pony, maar een vampier-pony). En er worden steeds drollen en scheten bij getekend.

Hoe vond je het verhaal lezen? 
Heel makkelijk!

Veel leesplezier!
-X- Levi (& Judith)

Ze zit op een paard!
‘Ik ben Pip,’ zegt Pip.
En jou noem ik Pinkie.’

Pinkie (Stinkie)
ISBN 9789045126425 – Uitgeverij Querido – 44 pagina’s – Verschenen: juni 2021 – Illustraties: Emanuel Wiemans – Deel in de Tijgerlezen-reeks – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.