Remy leest: Verboden toegang! 1: Alleen voor jongens – Caroline Héroux

Euhh, het voelt een beetje raar om tegen een aantekenboekje te praten (IK ZEI AANTEKENBOEKJE EN NIET DAGBOEK).

Korte inhoud
“Lolo, die 11 jaar is, vindt dat schrijven iets voor meisjes is (HEEL DUF), zoals voor zijn halfzus Amélie, die haar dagboek onder haar kussen verstopt. LOOOOSER!
Maar als Lolo niet met zijn vrienden kan spelen omdat hij weer ’s kamerarrest heeft, heeft hij niets anders te doen dan in zijn aantekenboekje, GEEN DAGBOEK DUS, over zijn onrechtvaardige leven te schrijven.
Gedurende het schooljaar zit Lolo nogal eens met straf op zijn kamer, waardoor hij zijn ruzies, zijn gemene streken, zijn prestaties en zelfs de dingen die hij eigenlijk niet durft te vertellen… op papier kan zetten.”

Oké. ik zit dus weer met straf op mijn kamer. Het is vandaag 8 augustus. En als ik dan toch niks beters te doen heb (…) kan ik net zo goed mijn verhaal weer oppakken…

Remy (10) leest
(Remy kreeg dit boek voor zijn verjaardag van Kennes Uitgeverij en hij is er zo enthousiast over, dat hij heel graag een ‘Remy leest’ wilde maken! )

Lolo wordt vaak gestraft en schrijft daarom in een logboek (dus geen dagboek, want die zijn voor meiden!). In dit boek beschrijft Lolo alles wat hij meemaakt. Hij maakt een coole nieuwe vriend en met hem maakt hij van alles mee.

Ik vond dit echt een cool boek! Mijn lievelingsstukje was dat Lolo betere cijfers ging halen zodat hij met een vriendje mee op vakantie mag. Dat stukje vond ik echt heel leuk, vooral dat hij steeds thuiskwam en meteen zijn moeder ging zoeken zodat hij het kon vertellen.
Het boek ziet er vanbinnen heel gaaf uit, met oranje tekst erbij en veel grappige dingetjes en tekeningetjes.
Ik wil echt heel, heel, heel graag het volgende deel ook lezen!
(En ik denk dat het voor meisjes ook wel een leuk boek is hoor )

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Verboden toegang! 1
ISBN 9789464006056 – Kennes Uitgeverij – 264 pagina’s – Verschenen: augustus 2020 – Vertaald door: Ilonka van Gerven – Deel 1 in de Verboden toegang!-serie – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.