Jane Doe 2: Sleutel der Zielen – Jeremy Lachlan

‘Pas op wanneer je over de drempel naar de Anderwerelden stapt. Welk kwaad houdt zich schuil in de schaduwen? Welke duisternis herbergen ze?’ 

(Let op! Bevat spoilers als je deel 1 nog moet lezen!)
Korte inhoud

“Jane Doe verkeert in groter gevaar dan ooit. Haar vader zit nog steeds gevangen. Het Slot, die heilige plek tussen alle dimensies, is stervende. De kwaadaardige Roth is naargeestig op zoek naar de mythische Bron van alle Dimensies met daarin de Oerzee. Alsof dat niet erg genoeg is, heeft Jane ontdekt dat zij de sleutel vormt die hem kan tegenhouden en de Anderwerelden kan redden.
Het probleem? Ze is terechtgekomen in Arakaan, een van de Wegkwijnende Landen én Roths thuiswereld. De inwoners daar hebben ook nog een aantal verrassende geheimen.

Met wat hulp van haar vriendin, de pyromane Violet, en hun twijfelachtige bondgenoot Hector, moet Jane al haar moed bijeenrapen om niet alleen haar lotsbestemming te accepteren, maar ook haar grootste angst onder ogen te zien. Zelfs als dat betekent dat ze alles kwijtraakt wat haar dierbaar is.

Er zijn zandstormen.
Er zijn schorpioenen.
Er zijn nieuwe vrienden.
En vijanden.
Het lot van alle zielen in alle werelden hangt aan een zijden draadje.”

Maar wat houdt dat in? Wat moet ik dan doen? Alle toegangspoorten repareren? Alle Anderwerelden beschermen? Hoe kan ik het Slot redden als ik dat tot nu toe alleen maar verder kapot heb gemaakt?

Mijn mening
Deel 1 van deze duologie, Doolhof der Dimensies, vond ik een mega-avontuurlijke achtbaan, dus ik was heel benieuwd naar dit tweede deel!

Jane Doe (14) heeft ontdekt dat zij de enige is die de kwaadaardige Roth kan verslaan en het Slot – de kern van alle dimensies – en daarmee de Anderwerelden kan redden (en haar vader, die gevangen gehouden wordt door Roth). Roth wil de Bron vinden en alles vernietigen, maar heeft daarvoor drie sleutels nodig. Jane zal dus moeten zorgen dat zij als eerste de sleutels vindt en als eerste de diep in het magische Slot verborgen Bron bereikt…
Ze zal dan eerst uit Arakaan moeten zien weg te komen, de stervende Anderwereld waar Roth vandaan komt: één grote woestenij. De mensen die ze daar ontmoet zorgen ook nog voor flink wat verrassingen. Gelukkig staat Jane er niet alleen voor en heeft ze hulp van haar vrienden Violet en Hector.

De moedige Jane Doe heeft het zwaar; ze moet het Slot redden, de Anderwerelden, haar vader, een vreselijke – en onsterfelijke… – vijand verslaan, weet niet goed wie ze kan vertrouwen om zich heen en zit vast in die troosteloze woestijnwereld… Gelukkig heeft ze Violet, waar ze gek op is (en van wie ze hoopt dat zij dat ook op haar is) en die ook niet voor één gat te vangen is. En komt er hulp uit onverwachte hoek.
Van begin tot eind leefde ik intens mee met Jane en beleefde ik het onwijs spannende en meeslepende avontuur in die bizarre wereld(en) mee. Je voelde gewoon de troosteloze sfeer, de hitte van de woestijn en de adrenaline van de zoektocht en race tegen de klok. Wie spreekt de waarheid? Wie is er te vertrouwen? Wie heeft er een geheime agenda?
Er gebeurt net als in deel 1 wel héél veel, dus ik moest mijn aandacht er erg goed bij houden. Dat was soms wat moeilijk, maar het geweldig spannende avontuur maakte alles goed! Vooral de tweede helft van het verhaal was weer een achtbaan. En het einde was echt mega spannend! Geweldig genoten! Gewoon jammer dat hiermee deze duologie ten einde komt… Maar, goed nieuws: Jeremy Lachlan is bezig met een nieuwe Jane Doe-duologie!

‘Waar het om gaat is dat je wel een manier zult vinden. WIJ zullen wel een manier vinden. Hoe komen we bij de Bron? Hoe redden we het Slot? Hoe redden we je vader? Die antwoorden komen vanzelf, en als het zover is…’  Ze glimlacht naar me. ‘Dan ben je niet meer te stoppen.’ 

Sleutel der Zielen 
ISBN 9789059247116 – Uitgever: Fantoom/ Baeckens Books – 422 pagina’s – Verschenen: november 2020 – Vertaald door: Sandra C. Hessels/Creative Difference – Deel 2 in de Jane Doe-duologie – Leeftijd: 12+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.