Remy leest: Een mummie heeft mijn huiswerk opgegeten – Thiago de Moraes

Mijn vingers gleden weg en ik vloog zo snel door de lucht dat ik in de wervelende zwarte tornado was verdwenen voordat ik tijd had om te schreeuwen.

Korte inhoud
“Wanneer Harry in een ongebruikelijke wervelwind terechtkomt, belandt hij per ongeluk in het Oude Egypte. Dat is verre van handig, vindt Harry. Hij is weliswaar goed in wiskunde en het maken van lijstjes, maar overleven in 3100 voor Christus? Dat stond níét op zijn lijstje voor vandaag. Lukt het Harry om vrienden te maken en te wennen aan zijn nieuwe (oud-Egyptische) school, waar hij bijna alleen gymles krijgt? Weet hij op tijd te ontsnappen aan enge mummies en zal hij ooit weer terug naar het heden kunnen reizen? En – misschien wel het allerbelangrijkst – zal hij zijn huiswerk terugkrijgen van die ellendige krokodil?”

Misschien… was ik in Egypte. En niet gewoon Egypte, maar HET OUDE EGYPTE.

Remy (10) leest
Vandaag begint de school weer bij Harry. En als de school begonnen is mag Harry een wiskundesom op het bord doen maar toen gebeurde er iets want niemand had verwacht: er opende zich een hele grote draaikolk waar Harry in gesleurd wordt. Hij komt terecht in het oude Egypte waar hij wordt opgepakt door de Egyptenaren maar hij wordt na een tijdje vrienden met ze.

Ik vond het boek spannend en grappig tegelijk! Ik vond het grappig omdat Harry daar in het oude Egypte Ha-Ri heet.   En het verhaal is spannend omdat hij en zijn vrienden moeten overleven in het woud en dat was een heel spannend stuk.
Ik vond de tekeningen ook heel erg mooi en met veel detail getekend en leuk dat het in geel-zwart-wit-grijs is.
Ik hoop dat er nog meer delen komen! Dit was een heel leuk verhaal!

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)


Een mummie heeft mijn huiswerk opgegeten
ISBN 9789024593798 – Uitgever: L.S. Amsterdam – 240 pagina’s – Verschenen: mei 2021 – Vertaald door: Merel Leene – Deel 1 in de serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.