Amari en de Nachtwachters – B.B. Alston

‘Wat er ook met mij gebeurd is, laat dat jou er niet van weerhouden deze wereld tot het uiterste te verkennen. Sommige dingen die ik heb gezien, zijn echt adembenemend. Ik heb een aanbeveling voor je achtergelaten, samen met instructies.’ 

Korte inhoud
“Amari Peters heeft altijd al gedacht dat haar vermiste broer Quinten nog leeft. Op een dag vindt ze in zijn kast een geheimzinnige, tikkende koffer, met daarin een uitnodiging voor een test bij het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken. Dáár zou haar broer kunnen zijn! Maar dan moet ze wel even heel snel gaan geloven in dingen als tovenaars, elfjes, buitenaardse wezens en andere bovennatuurlijke zaken…

In deze nieuwe wereld kan Amari achterhalen wat er met Quinten is gebeurd. Maar dat is lastig als een slechte tovenaar de touwtjes in handen heeft, haar leeftijdsgenoten háár als een bedreiging zien en haar eigen bovennatuurlijke talent bovendien hartstikke illegaal blijkt. Hoe kan ze de test van het Bureau doorstaan?”

Het voelt zo onwerkelijk allemaal. Deze hele situatie is gestoord.
Maar wat als het nou wél echt is? Wat als dit mijn enige kans is om meer te weten te komen over wat er met mijn broer is gebeurd? Wat als dit mijn enige kans is om hem weer terug te krijgen?

Mijn mening
Wat een geweldig leuk pakket kreeg ik binnen! Een koffertje met daarin het boek (met leeslint, daar hou ik van!), een boekenlegger, een ‘Magische notities’ boekje en een metallic kleurige bril… Als je het boek dan begint te lezen, begrijp je wat dit allemaal te betekenen heeft! Zo gaaf gedaan!

‘Ik weet dat het oneerlijk is, maar mensen hebben nu eenmaal bij voorbaat al een beeld bij een arm, zwart meisje uit The Wood. Ze denken dat ze weten hoe je bent.’ 

Amari Peters (12) voelt zich een buitenbeentje op school, waar ze als arm, zwart meisje tussen de rijke witte snobs zit (ze heeft een beurs voor die school) en ze heeft dan ook regelmatig botsingen. Vooral sinds haar oudere broer Quentin een paar maanden geleden verdween… Zij denkt dat hij wel weer terechtkomt, hij heeft immers een belangrijke en geheimzinnige baan, maar de mensen in haar omgeving zeggen dat hij helemaal niet werkte en gewoon in de verkeerde kringen terecht is gekomen en ongetwijfeld dood is.
Dan ontdekt Amari een geheimzinnig koffertje in de kast van haar broer, wat voor haar bedoeld is. Een teken van leven van Quentin? Er zit o.a. een aanbevelingsbrief in voor een intakegesprek bij het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken. Amari’s wereld staat op zijn kop; er bestaat een hele geheime magische wereld… Daar kan ze misschien uitvinden wat er met Quentin gebeurd is… En hem terugvinden! Maar daarvoor moet ze wel wat testen doorstaan en het opnemen tegen een slechte Magiër… Gelukkig staat ze er niet alleen voor!

Dit magisch mooie en spannende verhaal is echt een onwijze belevenis van begin tot eind!  Ik leefde ontzettend mee met Amari, die zich niet alleen op de gewone school moet bewijzen als buitenstaander (vooroordelen!), maar op dat magische zomerkamp waar ze terechtkomt óók! Daar heeft ze weer te maken met andere vooroordelen. En het helpt niet mee dat zij een kracht blijkt te bezitten waar niet iedereen blij van wordt…
Zal ze haar broer vinden? Leeft hij nog? Het is zo spannend!!
Amari maakt enorm veel mee daar in het Bureau, waar een (magische) wereld voor haar opengaat. Ze heeft er gelukkig niet alleen vijanden, maar ook vrienden, zoals bijvoorbeeld haar kamergenoot Elsie, een weerdraak (weerwolf, maar dan anders). Maar het is niet helemaal duidelijk wie ze nou kan vertrouwen en wie niet…
Het verhaal is echt onwijs spannend en meeslepend en stoppen met lezen was heel erg moeilijk! Er gebeurt wel heel veel, dus ik moest mijn aandacht er goed bij houden, maar dat was helemaal niet erg, want het is gewoon zó’n fantastisch verhaal en zó’n fantastische wereld met zúlke fantastische personages! Die moedige Amari, die een flinke ontwikkeling doormaakt, is natuurlijk favoriet. 
Ik wil heel graag meer en verheug me alvast op het vervolg! Ik keer graag terug naar deze wereld en beleef met liefde meer avonturen met Amari!

‘Mensen zijn geneigd bang te zijn voor wat ze niet begrijpen. En angst slaat veel te eenvoudig om in haat.’ 


Amari en de Nachtwachters 
ISBN 9789402707397 – Uitgever: HarperCollins Holland – 384 pagina’s – Verschenen: april 2021 – Vertaald door: Sandra Hessels – Deel 1 in de Amari-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.