Mijn Top 3 van mei


Mijn Top 3 van mei 
In mei las ik 17 boeken en dit is na lang wikken en wegen  mijn persoonlijke Top 3 geworden (in willekeurige volgorde):

Ik ook, wil ik gillen. Ik mis hem ook. Je bent niet de enige! Jij bent ook doodgegaan toen hij stierf en ik ben jullie allebei kwijt! Maar dan denk ik aan woelmuizen. Aan hoe hun vacht van kleur verandert met de seizoenen…

Briefjes voor Pelle – Marlies Slegers
Er zit humor in het verhaal, er komen allerlei emoties voorbij, het is ontroerend, maar ook hartverwarmend. Ik had af en toe een brok in mijn keel en op het einde tranen in mijn ogen…

Verwonderd bekijk ik de inhoud: een smalle metalen ring, een zilveren davidster en een in vreemde letters geschreven, gestempeld document met het jaartal 1923.

Het geheime kistje van Elle – Aline van Wijnen
Ik heb het boek in één ruk verslonden. Eenmaal begonnen kon ik niet meer stoppen met lezen, het verhaal is zó mooi en meeslepend! Ik leefde ontzettend mee en beleefde alles ook echt mee…

Ik wilde dat mijn huis een gewoon huis was, daar in de diepte, bij de levenden. Ik wilde dat mijn familie gewoon was. Maar mijn huis heeft kippenpoten en mijn grootmoeder is een Jaga en de Poortwachter tussen deze wereld en de volgende.

Het huis op kippenpoten – Sophie Anderson
Wat was dit weer een geweldige wereld om me in te begeven! Vol sprookjesachtige magie, leven en dood (op een prachtige niet-heftige manier verwerkt), met gewéldige personages (ik wil ook zo’n huis!) én vol emoties.

Klik op de titels om bij mijn recensies terecht te komen en alles te lezen over deze toppers! 
Heb jij ze al gelezen? Of zet jij er eentje op je wensenlijst?
-X- Judith

PS: Eigenlijk wou ik met stip op #1 Luna van Pieter Koolwijk zetten, die las ik 29 mei en die is zó geweldig mooi, maar die komt pas 4 juni uit en dan plaats ik ook pas mijn recensie, dus daar kon ik helaas nog niets van delen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.