Mijn Top 3 van juni


Mijn Top 3 van juni
In juni las ik 15 fijne boeken. Dit is mijn persoonlijke Top 3 geworden (in willekeurige volgorde):

Billy voelde zich hier veilig, in de bescherming van een bunker op nota bene een begraafplaats. Veel veiliger dan hij zich thuis had gevoeld. Hij was opgelucht dat hij eindelijk weg was, maar het geluid van zijn moeder die huilde vulde zijn hoofd terwijl hij in slaap dommelde.

De schuilplaats – Pam Smy 
Ondanks het zware thema van huiselijk geweld en verlies, is dit toch geen al te verdrietig verhaal. Er is ook veel hoop, liefde, vriendschap… En een tikje mysterie met dat gebeuren op de begraafplaats. Onwijs mooi, pakkend en ontroerend.

‘Hij zei dat de politie gisterochtend geluk heeft gehad, maar dat ze dat niet weer zullen hebben. Hij zei dat hij nog heel veel meer heeft gepland, dingen die veel erger zullen zijn, dat hij over heel veel bronnen beschikt en dat hij niet zal stoppen tot zijn beweging krijgt wat die wil.’ 

In het duister – Sharon Bolton 
Echt een verhaal waar ik af en toe de rillingen van kreeg. Brrr, die zieke geesten, die bekrompen ideeën, de aanhang die ze ervoor krijgen… Heftig hoor! Ook zo realistisch… Van begin tot eind een onwijs spannend en boeiend verhaal! Met een heerlijk intrigerende hoofdpersoon, van wie we eindelijk eens echt wat meer te weten komen over haar geheimen.

De manier waarop oma reageerde toen ik zei dat pap misschien een geheim had. Alsof ze daarvan schrok.
Alsof ze toch iets weet.

We moeten je iets vertellen – Marlies Slegers
Er komen heel veel rake thema’s aan bod, allemaal perfect in elkaar/bij elkaar/ passend/vallend. Liefde, verliefdheid, ouder worden, loslaten, acceptatie, identiteit… Heel erg mooi gedaan. Het verhaal heeft me echt enorm geraakt, op het einde zat ik gewoon te huilen. Zo pakkend, zo boeiend, zo ontroerend, zo lief, zo prachtig mooi…

Klik op de titels om alles te lezen over deze toppers!
Heb jij ze al gelezen? Of zet jij er eentje op je wensenlijst?
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.