De Sterrensteen 2: Het feest van de Wolfmaan – Kelly van Kempen

Wie gaf er nou een feest voor vreemden? Wat voor figuren zouden er nu weer op haar moeders ‘advertentie’ afkomen? Nou, daar hoefde ze niet lang over na te denken. De Sterrensteen was als een grote pot honing waar vreemde types als hongerige mieren op afkwamen.

Korte inhoud
“In dit tweede, superspannende deel van De Sterrensteen vindt een bijzondere maansverduistering plaats. Petronella laat deze kans niet voorbijgaan om een feest te geven. Volgens haar is deze volle maan namelijk de perfecte gelegenheid om edelstenen op te laden.
Elfie zit helemaal niet te wachten op al die vreemde mensen bij haar thuis. En al helemaal niet als haar klasgenootjes ervan horen. De grootste pestkop wil erbij zijn om de gekke, zweverige Petronella en haar genodigden te filmen. Hoe houdt Elfie dat tegen?
Dan wordt er ook nog ingebroken in het dorp en verdenken Elfie en Mats één van de maanfeest-gasten…”

Mats’ ogen werden groot. ‘Denk je…’
‘… dat het iemand van de maanfeestgasten is?’ maakte Elfie zijn zin af. Ze haalde haar schouders op. ‘Het zou kunnen.’ 

Mijn mening
Ik vond het eerste deel van deze serie, Het Boek der Veranderingen, helemaal geweldig, dus ik keek heel erg uit naar het vervolg!  Wat een geweldig mooie en kleurrijke omslag weer, hè!

Elfie (11) heeft een nieuwsblog: De Betweter. Samen met haar buurjongen Mats onderzoekt ze verdachte gebeurtenissen in het dorp.
Haar ouders hebben een spirituele praktijk, De Sterrensteen, en nu er een speciale volle maan aankomt, De Wolfmaan (of eigenlijk een Superbloedwolfmaan), besluit Elfie’s moeder Petronella een maanfeest te houden. Elfie ziet het helemaal niet zitten dat er allemaal vreemde figuren (die komen namelijk altijd af op De Sterrensteen) over de vloer komen en er nog meer geroddeld wordt over haar ouders in het dorp én op school. Kan ze het feest nog tegenhouden?
Voorafgaand aan het feest blijken er een aantal bijeenkomsten te zijn met de gasten en sinds die gasten in het dorp verblijven gebeuren er ineens verdachte dingen. Een overval, een inbraak… Zit een van hen erachter? Elfie en Mats gaan op onderzoek uit!

Ik heb van begin tot eind genoten van het verhaal!  Leuk hoe ieder hoofdstuk begint met een notitie uit het boekje van Elfie, zoals:
Verdachte gebeurtenissen: 1.
1. Een man is overvallen op zijn fiets.
Personen om in de gaten te houden: 1. Petronella.
En wat een heerlijke personages weer allemaal! Fijn om weer een avontuur met speurneuzen Elfie en Mats te beleven, Elfie zo nuchter en anti-Petronella en haar spirituele gedoe, en Mats die stiekem toch wel geïnteresseerd is en het dus helemaal niet erg vindt dat ze zich voor hun zaak tussen de gasten bij de bijeenkomsten moeten begeven.  De ouders van Elfie blijven ook zo leuk, maar ook de nieuwe personages, al die vreemde snuiters die op het maanfeest af komen, zijn om van te smullen! Madame Florence, Mother Rainbow, Rufus, etc… Ze maken zichzelf tijdens het verhaal allemaal verdacht, waardoor je geen idee hebt wie nou uiteindelijk de dader gaat zijn. Spannend van begin tot eind! En ik hou juist enorm van ‘spiritueel-gedoe’, dus kon ook van die inspirerende edelstenen/maan(ziekte)-kant van het verhaal genieten!

Echt een onwijs leuk, grappig, spannend en meeslepend verhaal weer! Leuke personages, leuke zaak, leuke ontwikkelingen… Ik ben echt gek op de De Sterrensteen-serie en verheug me nu al op meer!
(Het is vandaag ook een speciale Volle Maan: een Super Bloedmaan, dus de perfecte dag voor deze recensie! )

Waarom gedroeg iedereen zich zo verdacht? Ze had nooit genoeg tijd om iedereen te onderzoeken vóór het maanfeest!

De Sterrensteen: Het feest van de Wolfmaan 
ISBN 9789463850674 – Uitgeverij Billy Bones – 256 pagina’s – Verschenen: maart 2021 – Illustraties: Flavia Sorrentino – Deel 2 in de De Sterrensteen-serie – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.