Zwijg als het graf – Carla Kovach

Iemand had dit in scène gezet, in het volle bewustzijn van de horror die het zou veroorzaken, genadeloos gevolgd door de dood. Diegene was gevaarlijk en zij wilde die persoon zo snel mogelijk achter slot en grendel hebben voordat er weer een slachtoffer werd gemaakt.

KORTE INHOUD 
“Gekleed in opzichtige halloweenkostuums doorkruizen twee tienermeisjes het bos op hun weg naar de buitenwijken van de stad. Maar voor ze de veilige straten bereiken, doen ze een schokkende ontdekking. Midden op het pad vinden ze een oud stuk touw dat verder het duister in leidt, naar een hoop omgewoelde aarde. De meisjes beginnen te graven en stuiten op iets wat ze niet goed kunnen plaatsen. Maar als ze zich realiseren wat ze hebben ontdekt, wordt de stilte doorbroken door hun ijzingwekkende geschreeuw… De meisjes ontvluchten het bos zo snel als ze kunnen, zonder de persoon te zien die vanuit de schaduw alles gadeslaat.

Wanneer een paar dagen later nog een graf wordt gevonden, is het voor detective Gina Harte duidelijk dat een seriemoordenaar het kleine stadje teistert. Maar op wie heeft de moordenaar het nu voorzien? En wanneer wordt er weer een graf gevuld?”

Ze scheurde hem open en begon te lezen. Ze leunde tegen haar bureau omdat de ruimte voor haar ogen begon te draaien. Haar hart bonsde zo hart dat het leek alsof ze op het punt stond een hartaanval te krijgen.

MIJN MENING 
Ik hou van de inspecteur Gina Harte-serie van Carla Kovach! Ik kijk iedere keer meteen uit naar een volgend deel en heb nog láng geen genoeg van hoofdpersoon Gina. Nu was het tijd voor het zevende deel!

Het is bijna Halloween en vriendinnen Tilly en Katie zijn op weg naar het Halloween-feest op school. Ze nemen de korte weg dwars door de Cleevesford-bossen en maken elkaar bang met spookverhalen over levend begraven meisjes. Dan stuiten ze op iets vreemds: een bel aan een touw en dat touw leidt naar een hoop omgewoelde aarde. Als ze besluiten te gaan graven stuiten ze op iets vreselijks… Is het een Halloween-grap?
Inspecteur Gina Harte en haar team ontdekken al gauw van niet. Er werd écht iemand levend begraven en niet op tijd gevonden. Welke zieke geest zit hierachter? Wie is het slachtoffer en waarom werd hij slachtoffer?
De puzzelstukjes komen maar heel moeizaam bij elkaar en ondertussen gebeuren er meer vreemde dingen. Gina hoopt dat ze de dader op tijd weten te pakken voordat er misschien wel meer slachtoffers zullen vallen! Ondertussen lijkt de moordenaar het ook op Gina voorzien te hebben. Het verleden haalt haar in…

Al meteen vanaf de pakkende (woest makende ) proloog, een gebeurtenis in het verre verleden, had het verhaal me in zijn greep. Daarna kwam er nog een huiveringwekkend stukje uit een iets minder ver verleden en daarna kwamen we fijn bij inspecteur Gina Harte en haar team, die de zaak van de levend begraven man op hun bordje krijgen… Van begin tot eind was dit verhaal heerlijk pakkend! Eenmaal begonnen met lezen wilde ik alleen maar doorlezen tot ik wist hoe het af zou lopen. Hoeveel slachtoffers? Waarom? Wat is er in het verleden gebeurd? Wie neemt er wraak? Hoe gaat het voor Gina aflopen nu het voor haar zo persoonlijk wordt? (Heftig hoor!) Zal haar verleden haar nou nooit loslaten? Zo spannend en meeslepend allemaal! De zaak, het privéleven van Gina, de hoofdstukken vanuit de dader en vanuit iemand die duidelijk problemen heeft door geheimen uit het verleden… En dan die puzzelstukjes die maar heel langzaam op hun plaats vallen, de race tegen de klok… Lekker hoor! Het wordt nergens saai, mijn aandacht was er de hele tijd bij.
Ik heb weer onwijs zitten genieten van deze thriller! Ik verheug me zeker al op de volgende Gina Harte en ben heel benieuwd wat ze daar weer zal meemaken. Kom maar op! More please! (Gelukkig hoeven we niet heel lang te wachten, in oktober komt deel 8 al!)

Ik kijk.
Ik wacht.
Ik kom eraan.
Deze woorden zijn alleen voor jou, Gina.

Zwijg als het graf 
ISBN 9789022599365 – Uitgeverij: Boekerij – 400 pagina’s – Verschenen: juli 2023 – Vertaald door: Renée de Graaf – Deel 7 in de Gina Harte-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.