Remy leest: De nieuwe jongen – David Almond & Marta Altés

In het begin denken we nog dat hij net zo gewoon is als wij. Ja, natuurlijk. Wat zouden we anders denken?

Korte inhoud
“Er komt een nieuwe jongen in de klas, en iedereen vindt hem een beetje vreemd. Maar hij is goed in voetbal, hij is slim en grappig en houdt van chips, en dat is het belangrijkste voor zijn nieuwe vrienden Dan en Maxie. Want wie bepaalt eigenlijk of iemand vreemd is, of normaal?
Maar langzamerhand ontdekken ook zij dat George veel bijzonderder is dan ze vermoedden. Als ze te weten komen dat George in gevaar is, willen ze er alles aan doen om hem te redden.”

‘Hoi,’ zeg ik, en ik steek mijn hand uit omdat ik weet dat de directrice dat wil. George kijkt naar mijn hand.
‘Geef Daniel een hand,’ zegt mevrouw Kristal.
George gehoorzaamt en we schudden elkaar de hand. De zijne is koud. Hij kijkt me recht in mijn ogen. Die van hem zijn bleekblauw.

Remy (9) leest
Dit boek gaat over een jongen die Daniel heet. Hij komt net als elke maandagochtend op school en dan gaat hij net als altijd naar de aula. Maar deze keer is er iets anders: er wordt een nieuwe jongen voorgesteld en die heet George. Hij komt bij Daniel in de klas en Daniel en George worden vrienden. Maar er is iets aan de hand want er gebeuren steeds gekke dingen bij George en met George. Wat is er aan de hand met George?

Dit boek is een boek met veel leuke dingen en aan het eind heb ik ook nog een beetje tranen in mijn ogen gehad. Ik vond het leuk omdat er veel leuke en grappige dingen gebeuren waar ik een beetje om moest gniffelen.
Ik vond het grappig dat George op de grond zakte toen hij naar huis ging en dat zijn vrienden hem optilden en mee namen en deden alsof het heel gewoon was!
Ik vind de illustraties best heel mooi en fijn dat er zoveel in het boek zitten, dat vind ik altijd leuker. Ik wilde steeds verder gaan met lezen omdat als ik stopte het steeds spannend was en ik wilde weten hoe het verder zou gaan.
Ik vind het zo’n leuk boek dat ik tegen mama gezegd heb dat ze hem ook moet lezen!

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

De nieuwe jongen
ISBN 9789045126012 – Uitgeverij Querido – 304 pagina’s – Verschenen: maart 2021 – Vertaald door: Annelies Jorna – Illustraties: Marta Altés – Leeftijd: 8+

One thought on “Remy leest: De nieuwe jongen – David Almond & Marta Altés

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.