Undercover – Eva Burgers

Besluiteloos bleef ik staan en staarde naar de open voordeur. Wat moest Ivar daarbinnen en waarom gingen ze er zo gehaast vandoor?

Korte inhoud
“Als Amy ’s avonds laat naar huis fietst, ziet ze drie jongens een woning uit rennen. Tot haar grote verbazing is een van de drie haar eigen vriendje Ivar. Wat deed hij daar? Even later hoort ze dat er in dat huis een overval is gepleegd en dat daarbij iemand om het leven is gekomen. Dat kan Ivar toch niet op zijn geweten hebben? Het voorval laat Amy niet los en ze heeft geen idee wat ze moet doen. Moet ze naar de politie gaan of is het daarvoor te laat? Amy besluit dat ze Ivar eerst zelf wil confronteren, maar daarbij leert ze een hele andere kant van hem kennen. Had iedereen die haar voor hem had gewaarschuwd dan toch gelijk?”

Het drong ineens in alle hevigheid tot me door. Ivar was misschien wel betrokken geweest bij een moord. Ik deed de rest van de nacht geen oog meer dicht.

Mijn mening
De 11e Kluitman-novelle! En er zijn er alweer 12… Binnenkort ga ik CTRL-A van Juultje van den Nieuwenhof lezen en ben ik bij, maar eerst was Undercover van Eva Burgers nog aan de beurt!  Net zo’n fijne jeugdthriller als de andere Kluitman-novelles die ik las?

Als Amy op een avond naar huis fietst, ziet ze drie jongens een herenhuis in haar straat uitrennen. En eentje daarvan is haar vriendje Ivar… Wat deden ze daar in vredesnaam?
De volgende dag blijkt er een gewelddadige overval te zijn geweest, waarbij een van de bewoners om het leven is gekomen. Aan zoiets zou Ivar toch nooit meewerken? Amy weet dat hij geen lieverdje is geweest, maar echt slecht is de jongen die zij kent zeker niet. Ze besluit nog niet naar de politie te gaan, maar eerst zelf met hem te praten en uit te zoeken wat er gaande is. Maar of dat zo verstandig is…

Je valt een soort van meteen in de gebeurtenissen, waardoor ik een kleine introductie van de personages een beetje miste (dat Boris Amy’s beste vriend is wordt bijvoorbeeld niet meteen duidelijk), maar op zich haal je alle informatie uiteindelijk wel uit het verhaal en geeft het niet echt.
Het verhaal is meteen lekker spannend en boeiend, en dat blijft het tot het eind! Echt een boek om even lekker voor te gaan zitten en in één ruk uit te lezen. Je moet eenmaal begonnen namelijk gewoon weten wat er allemaal gaat gebeuren en hoe het af gaat lopen voor Amy, en voor Ivar (& Amy). Was het een ‘simpele’ overval die misgelopen is? Of zit er iets anders achter?
Ik vond de keuzes van Amy niet allemaal even verstandig (verliefde-tienerbrein? ), maar haar eigen onderzoek is natuurlijk wel wat het verhaal zo spannend maakt! Al met al is het zeker weer een heel fijn weglezende, lekker spannende Eva Burgers en een geslaagde kort maar krachtige Kluitman-novelle!  Een hele fijne toevoeging aan de verzameling.

Hij kwam iets naar me toe en pakte me stevig bij mijn arm vast. ‘Je houdt je mond hierover,’ zei hij. ‘Niemand hoeft te weten dat ik daar was.’ 

Undercover 
ISBN 9789020609639 – Uitgeverij Kluitman – 96 pagina’s – Verschenen: februari 2021 – Leeftijd: 14+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.