Dit heb je verdiend – Carla Kovach

Zodra hij het licht had aangeknipt, zag hij het bloedspoor over de vloer van de gang. Zijn hart begon te bonzen terwijl hij langs het bloed naar de keuken sloop. (…) ‘Melissa?’ 

Korte inhoud
“Melissa Sanderson leek het perfecte leven te hebben: een heerlijk gezin en een prachtig huis in een rustige buitenwijk. Nu is ze dood en vertoont haar gewurgde lichaam bewijs van eerdere verwondingen. De plaats delict doet detective Gina Harte terugdenken aan haar eigen inktzwarte verleden – en juist dat maakt haar vastbesloten de moordenaar te vinden. Is het Melissa’s echtgenoot, met zijn losse handjes? Haar door jaloezie verteerde minnaar? Of is er nóg iemand in het spel – iemand die Melissa al enige tijd in de gaten hield en die inmiddels zijn volgende slachtoffer in het vizier heeft?”

Het enige wat zij nu wilde, was weten wat er was gebeurd. Wie was die man? Ze móést erachter komen.

Mijn mening
De eerste Gina Harte-thriller van Carla Kovach, Stil maar, smaakte naar meer. Nou, ik kan alvast verklappen: dit tweede deel doet dat ook meteen weer! (Gelukkig verschijnt deel 3 dit najaar alweer )

Er wordt een vrouw bruut vermoord en algauw wordt het inspecteur Gina Harte en haar team duidelijk dat het leventje van deze Melissa minder perfect was dan het leek. Wie is de moordenaar? Melissa’s man, die haar duidelijk pijn deed? Haar minnaar die er niet tegen kon dat ze haar man niet verliet? Of moet Gina het in een heel andere hoek zoeken?
Dan verdwijnt er een vrouw, een vrouw die op zoek was naar de man die haar jaren geleden iets vreselijks heeft aangedaan. Hebben de zaken met elkaar te maken?
Gina, zelf achtervolgd door een zeer pijnlijk verleden, is vastbesloten deze zaak op te lossen, maar het wordt haar niet makkelijk gemaakt…

Ik moest in het begin even inkomen, want er worden véél personages en verhaallijnen geïntroduceerd, maar uiteraard hebben die allemaal iets met elkaar te maken en komt het uiteindelijk allemaal perfect samen… Eenmaal in het verhaal kon ik dan ook niet meer stoppen met lezen. Zó meeslepend, zó spannend, zó genieten!
Het verhaal was zenuwslopend, soms was het tenenkrommend wat er gebeurde en af en toe raakte ik gefrustreerd: ‘vind die dader nou!’… Een achtbaan aan emoties!  Ik leefde echt de hele tijd intens mee, vooral met het fijne hoofdpersonage Gina, en was geboeid van begin tot eind. Dit is een ontzettend lekkere politiethriller (in de trant van Arlidge & Bryndza, en daar ben ik gek op!), waarvan ik gewoon baalde dat ik hem uit had. Op naar de volgende Gina Harte!!! Ik kan niet wachten om meer avonturen met haar te beleven en haar nog beter te leren kennen.

Ze wilde alleen maar een goede echtgenote en moeder zijn. Hij was alles voor haar. Ze zorgde ervoor dat hun huis het kloppende hart van hun leven was. Ze hield hem tevreden.

Dit heb je verdiend
ISBN 9789022588260 – Uitgever: Boekerij – 320 pagina’s – Verschenen: oktober 2020 – Vertaald door: Barbara Lampe – Deel 2 in de Gina Harte-serie

2 thoughts on “Dit heb je verdiend – Carla Kovach

  1. Leuk om te lezen! Ik mocht deze titel vorige zomer ‘persklaar maken’, zoals dat heet, en dat was mijn eerste kennismaking met Kovach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.