Ridder Tim – Inge Besaris & Astrid Sam

‘Aha!’ zegt papa. ‘Volgens mij heb jij muizen in je hoofd.’
‘Echt niet!’ roept Tim.
‘Toch wel,’ zegt papa. ‘En die piepen de hele tijd:
Je kunt het niet, het lukt je niet, het gaat mis.’

Korte inhoud
“De avond voor hij gaat afzwemmen is Tim verschrikkelijk zenuwachtig. Hij heeft muizen in zijn hoofd, zoals papa zegt.
Gelukkig heeft papa een verrassing waardoor hij zich wat dapperder voelt. Een echt ridderpak!
Toch wordt het geen rustige nacht, want Beer verdwijnt uit zijn bed. Meegenomen door een draak! Daar ligt een taak voor Ridder Tim!
Kan Ridder Tim zijn lievelingsbeer redden? En zal hij zijn zwemdiploma halen?”

Tim doet zijn ogen open. ‘Oooh, wat een mooi ridderpak!’
‘Zelf gemaakt,’ zegt papa. ‘Wil je het meteen aan?’
‘JAAA!’ 

Mijn mening
We hebben dit leuke voorleesboek met zijn allen gelezen; Remco en ik hebben het iedere avond om de beurt voorgelezen aan allebei de jongens. We hebben er dus echt met zijn viertjes van genoten.

Tim moet morgen afzwemmen en dat vindt hij best spannend. Volgens zijn vader heeft hij muizen in zijn hoofd die hem zeggen dat hij het niet kan. Als hij tegen ze zegt dat het wél gaat lukken, kan hij ze wegjagen. En wat ook kan helpen de zenuwen te overwinnen is het ridderpak dat papa voor Tim gemaakt heeft: Ridder Tim kan namelijk alles aan! En dat kan hij die nacht meteen bewijzen, want hij moet zijn vriend Beer zien te redden uit de klauwen van een heuse draak…

Ridder Tim is een ontzettend leuk en lief voorleesboek over angsten overwinnen en in je eigen kracht geloven. Het is een heel herkenbaar verhaal, zeker voor kinderen die op zwemles zitten, want welk kind is er nou nooit zenuwachtig voor zo’n belangrijke gebeurtenis als bijvoorbeeld afzwemmen? En welk kind wil er nou niet een dappere ridder zijn en een draak verslaan?
De dingen die er gebeuren in het verhaal zijn uit het leven gegrepen (praten met je lievelingsknuffel, een losse tand, tijd rekken voor het slapengaan ) en de droom die Ridder Tim heeft is heerlijk fantasierijk. En de illustraties zijn prachtig kleurrijk, lief en aansprekend.
Het verhaal werd zo boeiend gevonden, dat zelfs Remy (9) iedere avond vroeg of we nog een stukje verder wilden lezen. En ik moest van Levi (7) zeggen dat hij het echt een SUPERLEUK verhaal vond!  Kortom: wij vonden het alle vier een heel geslaagd voorleesboek!

Tim hapt naar adem. Hij staat in de torenkamer. De zon schijnt door gaten in de gordijnen. Er zweven wel duizend stofjes in de lucht. Ze dansen boven een bed dat midden in de kamer staat. En in dat bed snurkt een grote, groene… DRAAK!

Ridder Tim
ISBN 9789047713012 – Uitgeverij Lemniscaat – 80 pagina’s – Verschenen: februari 2020 – Illustraties: Astrid Sam – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.