Wacht maar af – Loes den Hollander

Ik wil mezelf herkennen, want
ik ben dezelfde nog,
en toch
ben ik dezelfde niet.

Korte inhoud
“Wie kun je nog vertrouwen als je geheugen je in de steek laat?

Het leven van Franka is totaal veranderd. Er zijn weken voorbijgegaan waarvan ze zich niets herinnert. Ze ontdekt dat haar moeder is overleden en haar man gedraagt zich ineens erg afstandelijk. Franka is niet meer de vrouw die ze was voordat ze een hersenbloeding kreeg. Maar langzaam bekruipt haar het akelige gevoel dat niet álle veranderingen aan haar hersenletsel toe te schrijven zijn…”

Als ik alles goed begrijp, ben ik vijf weken van mijn leven kwijt. Weg! Foetsie.

Mijn mening
Wat een gave omslag heeft deze Loes den Hollander, hè?! Ik ben er helemaal weg van. En hij past perfect bij het spannende verhaal!

Franka (42) komt bij in een verpleeghuis op de revalidatieafdeling. Wat doet ze daar? Wat is er gebeurd?
Het blijkt dat ze vijf weken geleden een hersenbloeding heeft gehad, geopereerd is en de afgelopen weken gewoon bij kennis is geweest, maar ze herinnert zich niets van deze periode…
Haar moeder blijkt overleden te zijn en haar man Brent doet raar. Heeft hij iets te verbergen? Liggen alle vreemde gebeurtenissen die volgen aan Franka’s hersenletsel of is er meer gaande?
Franka kan niemand vertrouwen, ook zichzelf niet…

Je leest Franka’s aangrijpende verhaal en tussendoor hoofdstukken over iemand met duidelijk psychische problemen. Wat heeft die persoon met Franka te maken? Wat wil diegene? Waarom? Die “vage” verhaallijn maakt het heel erg spannend! Maar het verhaal van Franka is dat ook al onwijs! Het is ontzettend beangstigend dat er iets in je hoofd gebeurd is, je geheugen je in de steek laat en er rare dingen gebeuren. Ligt het dan aan Franka zelf of is er iemand die haar gek probeert te maken? Het hield mij continu in spanning! Wat een heerlijke thriller is dit zeg. Ik heb zo zitten genieten tijdens het lezen! Ik kon niet anders dan dit fijne boek in één ruk uitlezen.

PS: Loes den Hollander schreef deze thriller n.a.v. haar eigen hersenbloeding. Een mooi interview met haar over die heftige tijd en het tot stand komen van Wacht maar af, lees je hier.

Mijn moeder is dood. Fataal hartfalen. En ondanks haar nadrukkelijke wens om begraven te worden is ze gecremeerd.
Hier klopt iets niet.

Wacht maar af 
ISBN 9789461094711 – Uitgever: De Crime Compagnie – 288 pagina’s – Verschenen: november 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.