Als ik je weer zie – Gillian King

‘Je staat er natuurlijk niet alleen voor. (…) Ik eh… ik heb Seb ook gevraagd.’
‘Seb?’ Ik probeer niet te klinken alsof ze Satan op de koffie heeft gevraagd, maar ik hoor zelf ook wel dat ik allesbehalve opgewekt klink.

KORTE INHOUD 
“Lily wil best een tijdje op het dochtertje van haar beste vriendin Sara passen als die plotseling weg moet. Totdat ze ontdekt wie Sara daarvoor nog meer heeft ingeschakeld: Seb. Hij is vreselijk knap, grappig en stiekem erg sexy. O, en niet geheel onbelangrijk: Lily’s ex.

Seb is dus wel de laatste persoon met wie Lily een paar weken lang in hetzelfde huis wil wonen. Noodgedwongen brengen ze tijd met elkaar door, waardoor het verleden hen razendsnel inhaalt. Oud zeer komt naar boven, maar ook verborgen gevoelens en andere emoties waarvan Lily niet wist dat ze nog een rol speelden. Maar waar vonken overspringen, gaat ook per ongeluk weleens iets in de fik…”

Bovendien, wat zijn nu zes weken op een mensenleven? Seb en ik kunnen heus wel als twee volwassenen onze eigen bezwaren opzijzetten voor Louisa. Natuurlijk kunnen we dat.

MIJN MENING 
Ik moest meteen aan het liedje met dezelfde titel denken bij deze nieuwe ‘realgood’ van Gillian King, maar de hereniging in dit boek verloopt wel wat minder soepeltjes.

Ooit was Seb de liefde van Lily’s leven. Hij en zijn tweelingzus Sara (Lily’s beste vriendin) waren als tieners de buren van Lily en haar kleurrijke moeder. De buren waren hecht bevriend met elkaar, totdat er iets gebeurde dat alles kapotmaakte. De vriendschap van Sara en Lily overleefde het ternauwernood, maar Seb brak Lily’s hart…
Nu, zoveel jaren later vraagt Sara Lily om een paar weken op haar dochtertje Louisa (5) te passen in haar huis, omdat zij weg moet om aan zichzelf te werken. En, oh ja, ze heeft Seb ook gevraagd om te komen helpen…
Minimaal zes weken met haar ex opgescheept zitten? Degene die haar haat? Degene voor wie ze toch nog gevoelens blijkt te hebben!? Hoe moet Lily dat in hemelsnaam overleven??

Ik begon in dit boek en… ben niet meer gestopt met lezen! Ik werd van begin tot eind helemaal meegesleurd het onwijs pakkende verhaal in! En ik sloeg het boek (weer) dicht met een brok in mijn keel… Ja, weer een échte Gillian: romantisch én aangrijpend!
Ik leefde enorm mee met fijne hoofdpersoon Lily, met die onwijze spanning die er tussen haar en Seb hangt. Het ongemak, de pijn, maar ook de vonken… Smullen hoor! En je leest over heden – waarin ze dus samen op Sebs nichtje Louisa passen – en verleden; hoe Lily en Seb en Sara elkaar leerden kennen, hoe hecht de families werden, maar ook hoe het zo enorm misging, waarbij iedereen uit elkaar viel… Langzaam wordt duidelijk wat er gespeeld heeft, wat er stukgegaan is. En ook dat Lily Seb nog steeds wel erg leuk vindt. Hij haar ook? En hoe zou dat dan moeten werken met al die schade uit het verleden?
Ik kón niet anders dan door, door, door lezen om erachter te komen hoe het nou allemaal zat en hoe het nou allemaal zou gaan aflopen!
Echt weer een warm bad om je compleet in onder te dompelen, maar dan wel mét ongemakkelijke momenten en heel veel emoties. Wat een fijne personages! Wat een heerlijk verhaal! Wat heb ik ontzettend genoten!

Ooit was Seb de liefde van mijn leven. Ooit was onze band zo sterk dat deze mensen aanvoelden als familie. Maar dat was voordat mijn moeder alles kapotmaakte.

Als ik je weer zie 
ISBN 9789402714586 – Uitgever: HarperCollins Holland – 304 pagina’s – Verschenen: maart 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.