Blauwe Planeet. Blue Planet II – Leisa Stewart-Sharpe & Emily Dove

Al valt er nog zoveel te leren en zijn er nog meer dan een miljoen diersoorten te ontdekken, we weten zeker dat de oceanen deze Blauwe Planeet, ons enige thuis, in leven houden. (…)
Als het niet goed gaat met onze oceanen, gaat het niet goed met ons.

Korte inhoud
“De wereldberoemde natuurserie van Sir David Attenborough als kinderboek!

In de zee leven meer verschillende soorten planten en dieren dan waar ook op aarde. Toch hebben we betere landkaarten van Mars dan van de oceaanbodem. Er valt nog zoveel te ontdekken! Ga mee op reis en ontmoet wezens die je wildste fantasieën te boven gaan, zwem achter otters aan door de kelpwouden en doorkruis de oneindige oceaan met de bultrugwalvissen.

Ontdek onze Blauwe Planeet aan de hand van alle wonderbaarlijke, ontroerende en humoristische verhalen van de BBC-televisieserie en raak betoverd.”

Ver buiten het bereik van de zon schuilt onder de golven een buitenaardse wereld: welkom in de diepzee.

Mijn mening
Dit boek is zó mooi om te zien! De jongens en ik waren er meteen verliefd op toen het binnenkwam.  We zijn hier in huis gek op de Lemniscaat natuurlijk!-boeken, en ook dit is weer een pareltje!

Onze blauwe knikker, onze Blauwe Planeet, wordt voor 71% bedekt door oceaan. Nog lang niet alles van/in de oceaan is ontdekt, maar wat wel zeker is: de oceaan is ontzettend belangrijk voor al het leven op aarde. Als de oceaan niet gezond is, zijn wij ook niet gezond…
In dit informatieve boek voor kinderen (en volwassenen!), gebaseerd op de David Attenborough tv-serie Blue Planet II, worden we meegenomen de oceaan in: we komen langs de diepzee, koraalriffen, onderwatertuinen, kusten en de oneindige oceaan, ontmoeten daar de meest bijzondere bewoners en leren over hoe ze (over)leven. Ook leer je wat oceaanhelden doen én wat wij kunnen doen om onze Blauwe Planeet te beschermen.

De informatie wordt in kort maar krachtige stukjes tekst gegeven, waardoor het heel fijn en makkelijk leesbaar is en niet overweldigend wordt. Maar doordat er heel veel stukjes info worden gegeven, heb je uiteindelijk stiekem toch ontzettend veel geleerd over het oceaanleven! En wat een gevarieerd leven is dat! Er is zo veel te zien, zo veel te leren, zo veel te beschermen…
En door de prachtige kleurrijke illustraties van Emily Dove komen alle dieren en plaatsen in dit boek helemaal tot leven. Wat een genot om naar te kijken! Ik vind ze echt zó mooi en aansprekend!  Ook Remy was er helemaal weg van. En allebei vinden we dit een onwijs leerzaam en inspirerend boek.
Er gaan meer kinderboeken in deze reeks verschijnen en ik kijk er nu al naar uit!

Om af te sluiten nog wat woorden van de geweldig inspirerende Sir David Attenborough:

We hebben de verantwoordelijkheid om voor onze Blauwe Planeet te zorgen. De toekomst van de mens, en van al het leven op aarde, hangt van ons af.
– Sir David Attenborough

Ver boven de diepzee, in de tropische oppervlaktewateren, bruisen levendige steden onder de golven. Welkom in de drukste habitat van de oceaan: de koraalriffen.

Blauwe Planeet. Blue Planet II
ISBN 9789047713036 – Uitgeverij Lemniscaat – 64 pagina’s – Verschenen: februari 2021 – Vertaald door: Jesse Goossens – Illustraties: Emily Dove – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.