Jacht – Cis Meijer

Wacht even… Mevrouw Willow riep niet alleen om hulp. Ze riep ook ‘Waarom?’  Wat kan ze bedoeld hebben? (…)
‘Was de brand wel een ongeluk?’ fluister ik geschokt.

Korte inhoud
“Op de computer van haar docent, probeert Sam haar cijfers aan te passen. Diezelfde dag breekt er brand uit op school. De politie vermoedt kortsluiting, maar Sam twijfelt. Ze gaat op onderzoek uit, vooral ook omdat haar docent ernstig gewond in coma ligt. Dan ontvangt Sam een dreigbrief; iemand zet haar zwaar onder druk.
Een paar dagen later vertrekt de klas naar de Duitse bossen voor een dropping met een ritueel. Al snel verandert de reis in een onheilspellende nachtmerrie: Sam voelt zich opgejaagd. Heeft iemand reden om haar uit de weg te ruimen?”

“Ik ben in je buurt. Morgen, overmorgen en de dagen daarna. Ik hou je in de gaten.” 

Mijn mening
Fijn, weer een YA-thriller van Cis Meijer!  Wist ook deze me lekker mee te slepen?

Sam staat er slecht voor op school. Als ze op een dag moet nakomen, omdat ze samen met beste vriendin Sterre en Sterre’s vriendje Dylan mevrouw Willow voor schut heeft gezet in de klas, en ze eventjes alleen is met de cijferlijst, grijpt ze haar kans en past een cijfer aan…
Even later breekt er brand uit in het lokaal van mevrouw Willow en raakt de docent ernstig gewond. Sam heeft het gevoel dat het geen kortsluiting was, maar kwade opzet. Maar wie heeft het gedaan? Diegene heeft i.i.g. gezien wat Sam gedaan heeft en chanteert haar ermee.
Als de klas een paar dagen later op schoolreisje gaat en een dropping heeft in de Duitse bossen, verandert Sams leven in een nachtmerrie. Wie jaagt er op haar en haar vrienden? En waarom? Wat is er allemaal gaande?

Het verhaal is vanaf de ‘zwarte’ proloog pakkend, want wiens verhaal lees je in die zwarte hoofdstukken? Wie is die ‘Wolf’ en wat heeft hij op zijn kerfstok? Wat heeft hij te maken met alle spannende gebeurtenissen?
In de gewone hoofdstukken lees je het verhaal vanuit het perspectief van Sam. Ze doet domme dingen, maar je leeft ook met haar mee. Ze heeft het al niet makkelijk thuis, maar nu heeft ze ook nog te maken met die brand, schuldgevoelens en iemand die het kennelijk op haar gemunt heeft…
Het verhaal heeft de hele tijd een heerlijk duister en beangstigend sfeertje, wat vooral in de tweede helft (in Duitsland) steeds tastbaarder wordt. Wat is er nou precies aan de hand? Wie is goed en wie is slecht?
Jacht is een heerlijk vlot lezende en pakkende jeugdthriller, met een hele spannende ontknoping. Kortom: een hele lekkere young adult weer van Cis Meijer!

Gevaar. Het loert vanachter de bomen, vanuit het zwart tussen de struiken. Achter ons waar de weg verlaten en stil is. Als er nu iets gebeurt, is er niemand die ons hoort.

Jacht
ISBN 9789026151842 – Uitgeverij De Fontein – 224 pagina’s – Verschenen: augustus 2020 – Leeftijd: 13+

One thought on “Jacht – Cis Meijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.