De jongen die van draken droomde – Andy Shepherd

Slechts een handjevol mensen kent het geheim. Het geheim dat er soms draken aan een boom groeien. Een heel bijzondere boom, die achter in de tuin van mijn grootvader staat, tussen de bramen en brandnetels.

(Let op! Kan spoilers bevatten als de je vorige delen nog niet gelezen hebt!)
Korte inhoud

“Dachten jullie dat het afgelopen was? Het verhaal van Tomas en Fikkie? Echt niet!
Het is natuurlijk wennen voor Tomas, dat Fikkie nu zo ver weg woont. Maar achter in de tuin van Grootvader staat nog steeds de drakenfruitboom. En op een dag wordt daar de wens van veel lezers vervuld: er groeit een nieuw draakje. Een onhandig klein draakje met veel te grote vleugels, dat besluit om dicht bij Tomas te blijven. Dat is Zwier, die overal waar hij komt chaos veroorzaakt.
Intussen is bij Tomas in de klas een nieuw meisje gekomen. Aura, die beweert dat ze een drakenexpert is. Dat laat Tomas zich natuurlijk niet vertellen: hij is immers degene met de draken en de drakenfruitboom. En voor hij het weet, heeft hij zijn geheim verklapt. Maar hij is niet de enige die iets te verbergen heeft…”

Het werd nooit makkelijker om afscheid te nemen, want we wisten nooit wanneer we ze weer zouden zien.

Mijn mening
Wat is dit toch een heerlijke serie! Remy en ik lezen deze boeken allebei en genieten er iedere keer van. Wat fijn dat er een vierde deel gekomen is en dat er duidelijk nog meer gaat komen!

Het is wennen voor Tomas (11) en zijn beste vrienden dat hun draken niet meer bij hen wonen. Gelukkig komen ze af en toe op bezoek en maken ze dan veel lol met zijn allen. Alleen weten ze nooit precies wanneer ze komen en óf ze nog terugkomen…
Aan de drakenfruitboom groeien nog steeds vruchten en uit een van die vruchten komt weer een draakje; de onhandige Zwier. Hij is graag bij Tomas in de buurt en veroorzaakt een hoop gedoe met zijn veel te grote vleugels.
Ondertussen worstelt Tomas met het feit dat zijn vrienden geheimen voor hem lijken te hebben en ze weinig tijd voor elkaar hebben én komt er een nieuw meisje in de klas. Ze heet Aura en beweert drakenexpert te zijn…

Wat een ontzettend fijn verhaal weer! En wat zijn de illustraties van Sara Ogilvie toch heerlijk sfeervol en grappig en een perfecte aanvulling op het verhaal!
Je leeft in dit boek erg mee met Tomas die worstelt met van alles en ondertussen ook nog (draken)geheimen moet zien te bewaren. Fijn dat hij toch af en toe zijn lieve draak Fikkie heeft en nieuwe vrienden maakt. Leuk ook dat er weer een stukje verleden bekend wordt en er duidelijk nog meer gaat volgen over dat geheimzinnige verleden!
Echt weer een grappig, lief en warm verhaal over vriendschap, lekker avontuurlijk ook. En die draakjes zijn zo leuk; ik wil er ook eentje!! Dit is echt een hele fijne serie, met sympathieke personages, waar ik nog lang geen genoeg van heb. Op naar deel 5!

‘Als er niets zou veranderen, zou er ook niets groeien. En dingen moeten groeien. Zelfs wij.’ 

De jongen die van draken droomde
ISBN 9789047712190 – Uitgeverij Lemniscaat – 256 pagina’s – Verschenen: augustus 2020 – Vertaald door: Jesse Goossens – Illustraties: Sara Ogilvie – Deel 4 in de serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.