Wandellust – Cynthia Schultz

Wandelen heeft mij immens veel gebracht. Van het ontdekken van de mooiste plekken tot minder stress en veel goede ideeën. (…)
Wandelen is voor mij (…) een manier van leven.

Korte inhoud
“In haar boek Wandellust laat lifestyleblogger Cynthia Schultz je zien hoe leuk wandelen is. Wandellust is een heerlijk inspiratieboek vol prachtige wandelplekken. Denk je bij wandelen aan wandelschoenen, windjacks en stokken? Er is meer! Wandelen is óók heerlijk als je er geen sport van maakt. Het is eenvoudig, je hebt er weinig voor nodig en het kan overal. Je hoofd waait leeg en lopen is goed voor lijf en brein. Wandelen is makkelijk te integreren in je dagelijkse leven, en hoe heerlijk is het om Nederland te voet te ontdekken? Krijg jij al #wandellust?”

Wandelen geeft mij een lichter gevoel. Een lichter hoofd. Tijdens het lopen kan ik beter nadenken en ervaar ik minder stress. En na afloop voel ik me beter dan ervoor.

Mijn mening
Ik hou van wandelen – dit jaar helemaal herontdekt, we wandelen echt iedere dag – de natuur en van Cynthia Schultz , dit leek me dus een perfect boek! Was het dat ook?

Cynthia neemt je in dit prachtig vormgegeven boek (echt een plaatje! ) mee naar de prachtigste wandelgebieden in Nederland. Ze deelt expres geen vaste wandelroutes, want ze houdt van lekker dwalen, maar mocht je dat wel liever hebben staan er bij de meeste wandelgebieden ter plekke gewoon wandelroutes aangegeven, of kun je ze online vinden bij bijvoorbeeld Staatsbosbeheer.

In heel Nederland zijn mooie natuurgebieden te vinden om te wandelen. Zo komen bijvoorbeeld Terschelling en Texel aan bod, maar ook het Zwolse bos, De Hondsrug, de Weerribben, de Oostvaardersplassen en Maastricht. Je komt op het strand, in de duinen, in het bos, op de heide en zelfs in de stad… Ieder gebied wordt uitgebreid beschreven, er komt wat geschiedenis bij, de wandeling die gemaakt is en wat praktische info over bijvoorbeeld parkeren en eten en drinken.
Tussen de wandelingen/wandelgebieden door staan prachtige foto’s, veelal van Cynthia zelf, inspirerende quotes, informatie over wandelen en allerlei tips.

Wat is dit een geweldig boek! Ik heb er zo van genoten! Het is heel erg mooi om te zien en heerlijk inspirerend. Je krijgt tijdens het lezen vanzelf zin om dit hele boek af te gaan werken en alle gebieden te bewandelen die Cynthia noemt!  Ik wil óveral heen! Nog zo veel moois te ontdekken hier in ons eigen landje. Het motiveert me heel erg om vooral lekker door te gaan met wandelen en Nederland ontdekken.
Kortom: inderdaad een perfect boek voor mij! Van mij zou Cynthia wel met meer van dit soort boeken mogen komen, er zijn vast nog veel meer wandelverhalen die ze met ons kan delen!

Mijn doel met dit boek is dat jij zin krijgt om te wandelen. Zin om eropuit te gaan, om je schoenen aan te trekken en Nederland en België te verkennen. Ik zeg: gaan!

Wandellust
ISBN 9789021575018 – Kosmos Uitgevers – 224 pagina’s – Verschenen: september 2020

One thought on “Wandellust – Cynthia Schultz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.