Het beste boek voor de drakenkweker – Andy Shepherd

En, ben je er klaar voor? Klaar om een draak te kweken?
Het antwoord op die vraag is: NEE. Je bent er niet klaar voor. Want je bent eerlijk gezegd
nooit echt klaar voor een draak.

KORTE INHOUD 
“We hebben allemaal gesmuld van de belevenissen van Tomas, die draken kweekt in de achtertuin van zijn grootvader. En sindsdien willen we allemaal zelf een draak, toch?

Dat bedacht Tomas ook…

Tomas is natuurlijk de Grote Hoogwaardige Drakenmeester. Hij heeft zijn eigen draken, Fikkie en Zwier, weet als geen ander hoe je de drakenfruitboom gezond moet houden, hij kent alle trucs om draken te verzorgen en drakenpoep onschadelijk te maken. Hij is dus dé persoon om de ultieme gids te schrijven: Het beste boek voor de drakenkweker.

Daarvoor roept hij de hulp in van zijn beste vrienden, die over de hele wereld zijn verspreid, van de tweeling Kat en Kai in China tot Aura in Mexico. En dan komen ze erachter dat er toch nog heel wat over draken te leren valt!”

Ted zegt dat chocolade het antwoord op alles is – en drakenfruitbomen zijn het met hem eens! Ze zijn dol op chocolade.

MIJN MENING 
Na het 5e en laatste deel over Tomas, zijn vrienden en de draken, is er nu tóch nog een 6e en laatste deel verschenen! Andy Shepherd was toch nog niet klaar met de drakenkwekers!

Tomas heeft besloten om alles wat hij weet over draken (kweken) op te schrijven, zodat anderen kunnen leren van de Grote Hoogwaardige Drakenmeester. Hij weet al heel veel door de drakenfruitboom die hij ooit ontdekte in de tuin van grootvader, waar uit de vruchten échte draken kwamen, waarvan Fikkie en Zwier ‘zijn’ draken werden. En hij leerde enorm veel in de periode erna. En zijn beste vrienden Ted, Liam, Kat, Kai en Aura, die er ook bij betrokken raakten en ook ieder een draak kregen, gingen mee in het drakenavontuur. Zij zullen Tomas nu ook zeker helpen met het schrijven van Het beste boek voor de drakenkweker, het maakt niet uit dat ze zich allemaal ergens anders bevinden, zelfs vanuit China (tweeling Kat en Kai) en Mexico (Aura) komt er hulp! En ze komen er met zijn allen achter dat er nog heel veel te leren valt over draken…

Wat was het heerlijk om weer tijd door te brengen met Tomas, zijn vrienden en de draken! Ik dacht van tevoren eventjes dat dit echt alleen maar een handboek zou zijn, geschreven door Tomas, maar dat klopte helemaal niet! Het is gewoon weer een leuk verhaal, waarín Tomas (met hulp van zijn vrienden) het boek schrijft. Heel leuk gedaan! Zo krijgen we én het handboek te lezen én beleven we weer een avontuur met al die leuke personages (ook grootvader en zusje Lolli zijn zó leuk!).
Het verhaal leest zoals ik gewend ben heerlijk (vlot) weg, waardoor je er lekker in door, door, door blijft lezen en het is ook weer zo heerlijk humoristisch! Wat heb ik zitten gniffelen tijdens het lezen. Tomas weet het allemaal leuk te brengen! En naast het humoristische zit er weer een serieuzere kant aan het verhaal met Lolli die graag groter wil worden (dan mag ze vliegen op haar draak!), Tomas die best jaloers is op de avonturen die zijn vrienden in het buitenland beleven (Aura is in Mexico op zoek naar de Verborgen Stad, naar een drakenboom die daar misschien nog te vinden is…), de dingen die ze nog leren over de draken en waarmee ze het boek verder kunnen vullen en daarnaast nog de problemen thuis met de drakenfruitboom en iets met een vos… Tomas heeft zijn handen er vol aan! En op afstand proberen de vrienden te doen wat ze kunnen. Samen staan ze sterker!
Klein minpuntje misschien aan dit deel: er gebeurt wel érg veel. Maar aan de andere kant is het wel erg leuk wat er allemaal nog gebeurt en dat we dit allemaal nog als cadeautje krijgen nadat de serie eigenlijk al klaar was…
Een heel leuk slotdeel! Lekker humoristisch en avontuurlijk! En vol heerlijke personages. Wat een fijne serie was dit!

O ja, voor het geval je het nog niet wist: drakenpoep heeft de akelige gewoonte te ontploffen als hij uitdroogt. Bereid je dus voor op:
POEPPATROUILLE!

Het beste boek voor de drakenkweker 
ISBN 9789047715252 – Uitgeverij Lemniscaat – 258 pagina’s – Verschenen: juni 2023 – Vertaald door: Jesse Goossens – Illustraties: Sara Ogilvie – Deel 6 in de serie – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.