Love je lijf-journal – Fariha Róisín

Dit journal spoort je aan om anders te denken over je lichaam, over jezelf en alles wat jou in het dagelijks leven tegenhoudt.

Omschrijving
Love je lijf is het allereerste journal dat zich volledig wijdt aan self-love en body-positivity, oftewel het hebben van een positief lichaamsbeeld. Auteur Fariha Roisín spoort je aan om een andere denkwijze aan te nemen over je fysieke zelf. Dit unieke journal bevat originele opdrachten, quotes van diverse schrijvers, dichters en kunstenaars die body positivity aan het licht brengen, en prachtige illustraties van de hand van Monica Ramos.”

‘Op mijn lichaam, mijn eerste huis, mijn enige geboorteland, het wonder waarin ik leef. Van mij. Elke dag, van mij.’
– Safia Elhillo

Mijn mening
Wat een plaatje om te zien zo op het eerste gezicht, hè?  Nou, een plaatje is dit journal vanbinnen ook! Zó mooi vormgegeven! Warme kleuren, inspirerende quotes en teksten en sfeervolle illustraties van Monica Ramos.

Met dit journal wil auteur Fariha Róisín je aan het denken zetten over je zelfbeeld en je door middel van opdrachten positiever laten denken over je lijf, over alles wat je kan en wat je doet en laat… Op weg naar meer self-love!
Er staan opdrachten in als “Neem de tijd om de veranderingen op te schrijven die jouw lichaam heeft doorgemaakt”, “Schrijf over een van je favoriete kenmerken van jouw lichaam”, “Denk na over de schoonheidsnormen waar je persoonlijk moeite mee hebt gehad” en “Schrijf vijf dingen op die jij kunt doen om fatphobia tegen te gaan”. Er wordt ook zeker aangekaart dat ons zo ontzettend veel door de media wordt aangepraat en dat je daardoor al heel gauw het gevoel hebt niet goed genoeg te zijn, niet te voldoen aan het perfecte plaatje.

Dit journal is een ontzettend inspirerend geheel, wat er echt prachtig uitziet, je aan het denken zet en je op weg helpt meer zelfliefde te ontwikkelen.
Een ideaal cadeautje voor de feestdagen (of voor jezelf).

Wees lief voor je lichaam. Het werkt elke dag keihard voor jou.

Love je lijf-journal
ISBN 9789045325217 – Uitgever: MUS Creatief – 144 pagina’s – Verschenen: mei 2020 – Vertaald door: Nikki Grevelingen – Illustraties: Monica Ramos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.