Zonder gezicht – Robert Bryndza

De blik in die ogen bezorgde Kate een koude rilling. Er was geen sprankje hoop meer in te zien, alsof haar allerlaatste gedachte in haar ogen was bevroren. Ze had geweten dat ze ging sterven.

Korte inhoud
“Zestien jaar geleden was Kate Marshall een veelbelovende jonge politiedetective bij de Londense politie. Tot ze de opdracht kreeg een seriemoordenaar op te sporen, en hij haar eerst vond. Kate’s carrière eindigde in een schandaal en ze bleef getraumatiseerd, verraden en publiekelijk vernederd achter.

Jaren later worstelt Kate nog steeds met de gevolgen als ze de kans krijgt haar verleden recht te zetten. Er lijkt een copycat-moordenaar actief die het afgrijselijke werk van zijn idool voortzet. Kate wordt opnieuw de verwrongen geest in getrokken van een moordenaar die ze maar al te goed kent. Ooit was ze het beoogde vijfde slachtoffer – en zijn opvolger lijkt vast van plan om het werk nu af te maken.”

Kate keek weer naar de knoop. ‘Ik heb geen enkele twijfel. Alle elementen zijn aanwezig: het is de Kannibaal van Nine Elms.’ 

Mijn mening
Ik ben gek op de Erika Foster-serie van Robert Bryndza, dus was wel heel erg benieuwd hoe ik dit eerste deel van een nieuwe serie zou gaan vinden!

1995: Rechercheur Kate Marshall heeft een confrontatie met seriemoordenaar “de Kannibaal van Nine Elms”; een avond die haar voor de rest van haar leven zal tekenen en haar veelbelovende carrière abrupt beëindigd…
2010: Na jaren worstelen doceert Kate al een tijdje criminologie aan een universiteit en heeft ze na wat ingewikkelde jaren een goede band met haar tienerzoon Jake.
Als ze door de Murrays om hulp gevraagd wordt bij het oplossen van de verdwijningszaak van hun tienerdochter (jaren geleden verdween ze en ze vermoeden dat ze een onbekend slachtoffer van de Kannibaal is), besluit ze samen met haar assistent Tristan op onderzoek uit te gaan.
Ondertussen wordt er een lichaam gevonden en de modus operandi wijst naar de Kannibaal van Nine Elms, maar: hij kan het niet zijn! Zet iemand zijn werk voort? Uiteraard raakt Kate persoonlijk bij deze zaak betrokken en komt het traumatische verleden wel heel dichtbij…

Eindelijk heeft Kate haar leven na jaren weer een beetje op de rit en dan komt het door deze copycat-moordenaar weer compleet overhoop te liggen! Je leeft van begin tot eind ontzettend met haar mee; met alles wat er weer opgerakeld wordt, alles wat er nu gebeurt, maar ook met het feit dat de politie-kriebels door deze zaken de kop weer opsteken.
Het verhaal leest heerlijk vlot, zoals ik gewend ben van Robert Bryndza, en is ontzettend meeslepend. Het wordt steeds spannender en spannender en het einde is al helemaal bloedstollend…
Kortom: Een hele fijne thriller!  Al moest ik in het begin echt wel even wennen aan Kate Marshall i.p.v. Erika Foster.  Toch boeit Kate me wel enorm en is ze met dit boek al een beetje in mijn hart gekropen, waarschijnlijk met een volgend deel/volgende delen steeds meer en meer… Ik ben benieuwd! Heb er in ieder geval nu al zin in!

Ze vond het vreselijk dat er alweer een overleden meisje was gevonden, maar ze voelde ook een soort vonk in haar borstkas, een zekere gretigheid om zich op deze zaak te storten en het mysterie op te lossen.

Zonder gezicht
ISBN 9789022588819 – Uitgever: Boekerij – 400 pagina’s – Verschenen: juli 2020 – Originele titel: Nine Elms – Vertaald door: Willeke Lempens – Deel 1 in de Kate Marshall-serie

One thought on “Zonder gezicht – Robert Bryndza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.