Ottilie en de monstermacht (boek 2) – Rhiannon Williams

Ottilie droomde ervan om ook kampioen te worden. Als dat lukte zou iedereen haar serieus moeten nemen. Dan zou ze eindelijk worden beschouwd als een echte drochtenjager, en misschien zouden er dan ook andere meisjes mogen jagen.

Korte inhoud
Ottilie en de monstermacht is het spannende tweede deel van deze betoverende trilogie over vriendschap, monsters en heldenmoed.
Ottilie Bolder is het eerste meisje dat ooit trainde als drochtenjager en ze is vastbesloten dat ze niet de laatste zal zijn. Drochten duiken binnen de muren van Fort Fiori op en niemand is meer veilig: de jagers niet, de rekruten niet en zeker de ongewapende meisjes niet. Ottilie probeert de leiders van de Engte te overtuigen om ook de meisjes te trainen – maar de tijd dringt, want de dreiging van de drochten neemt toe…”

Wat was er toch aan de hand in het fort? Hoe had die slynx binnen kunnen dringen? En dan de noppo’s bij de zee, die dode dieren, die griezelige figuur in de schaduw – die gedaante met de kap die altijd opdook vlak voordat er iets rampzaligs gebeurde.

Mijn mening
Na het heerlijk spannende eerste deel van deze trilogie, Ottilie en de drochtenjagers, had ik meteen al zin in meer, nu ik het tweede deel gelezen heb verlang ik ontzettend naar deel drie!!! 

Ottilie is drochtenjager, ze jaagt samen met andere kinderen (kinderen zouden de enigen zijn die dat kunnen) op vreselijke monsters die het koninkrijk bedreigen. Ze moet zich nog steeds bewijzen als enige meisje tussen alle jongens en zet zich in voor het toelaten van meer meisjes, ook zij hebben het recht zich te leren verdedigen tegen de drochten.
Het wordt namelijk steeds gevaarlijker in de Engte waar Fort Fiori staat – 1 van de 3 forten waar drochtenjagers opgeleid worden – want de monsters gedragen zich vreemd; ze komen op plekken waar ze normaal niet komen en doen dingen die ze normaal niet doen…
Ottilie ziet af en toe een duister figuur voordat er iets vreselijks gebeurt. Heeft die figuur iets te maken met de drochten en de aanvallen? Bestaan er dan toch nog heksen? Wie is het en wat wil hij/zij?
Zullen Ottilie en de andere kinderen de heftige strijd overleven?

Wat was dit weer een onwijs spannend avontuur! Heerlijk!  Ik heb zo zitten genieten van het verhaal, ik kon niet stoppen met lezen voordat ik wist hoe het zou aflopen (soort van, er komt natuurlijk nog een slotdeel).
Die angstaanjagende (ge)drochten, de duistere magische krachten die aan het werk zijn, de bloedstollende strijd, en dan die ontzettend moedige jongens en meisjes… Het wordt gedurende het verhaal steeds spannender en spannender en ik leefde ontzettend mee! Ottilie is ook een hele fijne hoofdpersoon; heel moedig en een echte doorzetter. Ze moet en zal meer meisjes aan het strijden krijgen en ze moet en zal uitzoeken wat er allemaal gaande is. Gelukkig wordt ze bijgestaan door haar broertje en haar vrienden. (Fiep is favoriet)
Op naar het slotstuk! Op naar meer Ottilie! Ik ben zó benieuwd! 

Hier moest gewoon iemand achter zitten. De figuur met de kap, de heks die de koning had vervloekt, het had allemaal met elkaar te maken. Dat moest gewoon. Ze moest uitzoeken wie die heks was.

Ottilie en de monstermacht
ISBN 9789025771485 – Uitgever: Gottmer – 368 pagina’s – Verschenen: juni 2020 – Originele titel: Ottilie Colter and the Master of Monsters – Vertaald door: Sofia Engelsman – Deel 2 in de Ottilie-serie – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.