Remy leest: De superwonderlijke reis van Freddie – Jenny Pearson

Weet je wat het is: als je een feitje eenmaal kent, kun je het voor altijd houden. Het blijft gewoon bij je en niemand kan het afpakken. Maar toen maakte ik deze zomer zoiets wonderlijks mee dat ik overal aan ging twijfelen.

Korte inhoud 
“Wonderen zijn de wereld nog niet uit in dit kinderboek vol universele thema’s en hilarische situaties over de elfjarige Freddie. Feiten zijn geweldig, vindt Freddie. Op feiten kun je tenminste vertrouwen. Als hij ontdekt dat zijn biologische vader nog leeft, gaat hij naar hem op zoek. Stiekem volgt hij de feiten, samen met zijn vrienden Ben en Charlie. Hij ontdekt dat niet alles met feiten te verklaren is, sommige dingen zijn wonderlijker dan dat. Op zijn avontuur raakt hij verzeild in een uien-eetwedstrijd, loopt hij wat antiekdieven tegen het lijf en komt er hier een daar een superheldenkostuum langs. Het wordt de reis van zijn leven. Of in ieder geval van de zomervakantie.”

Remy (9) leest
Dit leek me echt een boek voor Remy! Groot was onze verrassing dus toen we hem kregen van de uitgeverij.

Waar gaat het boek over? 
Over een jongetje, Freddie, zijn oma is doodgegaan en toen gaf zijn vader hem een brief van oma waarin staat dat Freddie’s biologische vader nog leeft. En dan gaat hij een superwonderlijke reis maken op zoek naar zijn biologische vader, samen met zijn twee vrienden.

Wat vind je ervan? 
Leuk! Het is een leuk avontuur, spannend ook. Ik wou heel graag steeds doorlezen!

Staan er veel illustraties in? Passen ze goed bij het verhaal? 
Er staan niet superveel illustraties in, maar ze passen wel goed bij het verhaal (alleen soms staan ze een bladzijde te laat).

Wat vond je het leukste stukje? 
Ik denk toen Freddie de brief kreeg en het avontuur begon.

Welk personage vind je het leukst? 
Freddie zelf. Omdat hij allemaal grappige, stomme, leuke, domme, gekke dingen doet.

Zou je meer van deze auteur willen lezen? 
Jazeker!

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

De superwonderlijke reis van Freddie 
ISBN 9789025772192 – Uitgever: Gottmer – 288 pagina’s – Verschenen: juli 2020 – Originele titel: The Super Miraculous Journey of Freddie Yates – Vertaald door: Maria Postema – Illustraties: Rob Biddulph – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.