Kapitein Nemo – Winny Ang & Charlotte Severeyns

Kan een mens leven diep in de zee? (…)
Hoeveel soorten blauw zijn er in de zee?
Duizenden vragen drijven, zwemmen en spartelen door alle kamers van mijn hoofd.

Korte inhoud
“Ken je de stilste plek van de hele wereld? Een plek waar je zelfs de wind niet hoort ruisen? Jacob droomt over vissen, water en de oceaan. Hij wenst wilde wateravonturen en wil tussen de vissen kunnen zwemmen. Wat in zijn hoofd zit, moet echt worden. Hij bouwt een grote onderwaterboot: de Nautilus. Zo wordt hij kapitein Nemo. Kom je kijken?”

Ik droom van wateravonturen.

Mijn mening
Ook weer een prentenboek waar ik meteen weg was van de omslagillustratie! Dromerig en zacht…  En binnenin is het ook een plaatje om te zien!

Jakob is een dromer, hij droomt over avonturen op en in de zee. Hij wil alles weten over de dieren die er leven, heeft duizenden vragen. Op een dag zal hij een grote onderwaterboot met veel ramen maken, de Nautilus, en wegvaren…
Dan heet hij geen Jakob meer, maar Kapitein Nemo!

Wat een ontzettend mooi prentenboek is dit! Het verhaal is dromerig en haast poëtisch met zijn prachtige beschrijvingen. En de sfeervolle illustraties, net zo dromerig, nemen je helemaal mee in Jakobs toekomst(dromen); twintigduizend mijlen onder zee, tussen de zeedieren.
Van kleine Jakob tot Kapitein Nemo; alles is mogelijk als je je hart volgt en je dromen waarmaakt!  Een genot voor het oog dit prentenboek. Ik heb het in mijn hart gesloten.

Nemo is mijn naam, kapitein Nemo.
Ik ben niemand, ik ben van niemand.
Ik maak mijn dromen waar.

Kapitein Nemo
ISBN 9789462914650 – Uitgever: De Eenhoorn – 40 pagina’s – Verschenen: april 2020 – Illustraties: Charlotte Severeyns – Leeftijd: 5+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.