De mooiste Jubelientjes – Hans Hagen & Philip Hopman #vakantielezen

Jubelientje fleurt helemaal op.
Drop?
Nog meer drop? (…)
‘Ik ga een zak laatste dropjes kopen en ik eet ze allemaal zelf op.’
‘Krijg ik niks?’ vraagt Jubelientje teleurgesteld.
‘Nee, alleen de eerste,’ zegt oma.
‘En alle laatste dropjes zijn voor mij!’ 

Korte inhoud
“De 40 mooiste Jubelientje verhalen (ter ere van 40 jaar schrijverschap van Hans Hagen ), verhalen die telkens weer verrassen, ontroeren en vrolijk stemmen. En dat komt niet alleen door de sprankelend eigenwijze Jubelientje, maar zeker ook door haar fantastische oma. Zij bewaart haar goede humeur tot Jubelientje het laatste dropje opeet, het dropje dat voor oma bestemd was… dan grijpt oma in. Ze gaat een zak laatste dropjes kopen; het eerste dropje is voor Jubelientje en alle laatste dropjes houdt oma zelf.”

‘Ik kus kip,’ schatert oma.
‘Wat een wondermooi verhaal.
Geen woord te veel, geen woord te weinig.
Ik kus kip.
Kom hier, dan krijg je een pakkerd.’ 

Mijn mening
Ik had nog nooit een Jubelientje gelezen, al kende ik haar wel van naam. Nu kreeg ik deze mooie verzamelbundel van Querido, dus dat was een mooi moment voor een eerste kennismaking! We namen het boek mee naar Frankrijk en daar heb ik iedere avond een paar verhaaltjes voorgelezen.

Jubelientje is veel en graag bij haar lieve oma, soms zelfs samen met haar beste vriendje Dirk-Jan. Samen beleven ze allerlei dingen, eenvoudige huiselijke dingen (leren schrijven, dropjes eten), maar ook avonturen (de geboorte van een veulen, oma kwijt in de dierentuin) en zelfs verdrietige dingen (de oude boer die dood gaat, oma’s verdriet om opa).

Dit is een bundel vol heerlijke, sfeervolle verhaaltjes en kleurrijke illustraties waar je vrolijk van wordt. Er zit veel humor in, maar ook veel liefde. Mooi die band tussen oma en kleinkind, die kind aan huis is.
Ik had dit boek mee op vakantie om voor te lezen aan Levi (6), maar niet alleen hij wou elke avond meer verhaaltjes, ook zijn grote broer Remy (9)! We hebben er dus echt met zijn allen (ook manlief en ik) van genoten!
Een zeer geslaagde verzameling verhalen, maar ook een hele geslaagde eerste kennismaking dus! 

De mooiste Jubelientjes
ISBN 9789045125169 – Uitgeverij Querido – 176 pagina’s – Verschenen: juni 2020 – Illustraties: Philip Hopman – Leeftijd: 5+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.