Zij die zwijgt – Samantha Stroombergen

Dit kon niet echt gebeuren; ze zou zo meteen wakker worden (…). Ze was niet echt een doodsstrijd aan het leveren, want dat soort dingen overkwamen je simpelweg niet.

Korte inhoud
“Op een zeer koude nacht strompelt een jonge vrouw met een bloedende hoofdwond en zonder schoenen langs de Leidse grachten. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar ze zich hult in hardnekkig stilzwijgen. Rechercheur Léon Coeur wordt erbij gehaald, maar als blijkt dat de gewonde vrouw de verloofde is van een bekende politicus, moet hij de zaak overdragen aan een rivaal.

Ondertussen wordt het lichaam van de populaire YouTuber Ceyda Yilmaz in haar huis aangetroffen. Léon onderzoekt samen met zijn nichtje Hanna, studente criminologie, de plaats delict. Als ze daar een cryptisch bericht van de moordenaar vinden, komen ze erachter dat er misschien een verband is met de mishandelingszaak. Ceyda is waarschijnlijk niet het eerste dodelijke slachtoffer, en als Léon en Hanna niet opschieten ook niet het laatste…”

‘Hanna was erbij toen de ambulance kwam. Volgens haar zei de vrouw dat iemand haar probeerde te vermoorden. Mijn onderbuikgevoel zegt dat er meer aan de hand is dan een willekeurige aanval.’ 

Mijn mening
Na het debuut van Samantha Stroombergen, De witte kamer (winnaar van de Gouden Strop 2019), verlangde ik naar meer over Léon Coeur en zijn nichtje Hanna. Dit is het tweede deel met de 2 in de hoofdrol, en het smaakt weer naar meer!

De mishandeling van de vriendin van een politicus en de moord op een bekende YouTuber lijken met elkaar in verband te staan. Rechercheur Léon Coeur en zijn nichtje Hanna duiken in de zaken en krijgen het vermoeden dat er meer slachtoffers zullen vallen. Wie is de dader? Waarom moeten deze mensen dood? En waarom praat het slachtoffer van de mishandelingszaak niet? Zullen ze de dader op tijd weten te ontmaskeren en meer slachtoffers weten te voorkomen? Ondertussen worstelen Léon en Hanna ook nog met privézaken. Een heftige periode…

Het verhaal leest heerlijk vlot weg en was boeiend en meeslepend van begin tot eind. Je leeft mee met de hoofdpersonen, hun privéleven en hun werk, en beleeft de spanning van de zaak waar ze aan werken. Wat is er allemaal gaande?
Ik ben heel erg blij dat er nog een deel (het 3e en laatste?) komt over Léon en zijn nichtje Hanna, want ik ben zeker niet klaar met deze twee fijne personen en hun verhaal is duidelijk ook nog niet klaar! Een heel erg fijne thriller en een bevredigend tweede deel in de reeks.

‘Zwijg,’ fluister ik. ‘Je hebt me nooit gezien.’
Ze antwoordt niet. Knippert niet.
‘Ik hou je in de gaten…’ 

Zij die zwijgt
ISBN 9789022583210 – Uitgever: Boekerij – 352 pagina’s – Verschenen: juni 2020 – Deel 2 in de Léon Coeur-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.