De brief om middernacht – Benjamin Read & Laura Trinder #vakantielezen

‘Mij is gevraagd deze brief te schrijven namens Patrick, lid van de clan, die zich in ernstige moeilijkheden bevindt. Hij beroept zich op de eed van trouw en heeft onmiddellijk hulp nodig.’ 

Korte inhoud
“Midden in de nacht wordt er bij Emily thuis een geheimzinnige brief bezorgd. Daarop vertrekt haar moeder naar een onbekende bestemming – en ze komt niet meer terug. Wanneer ook Emily’s vader verdwijnt, is er maar één ding dat Emily kan doen: haar ouders zoeken. Een bloedstollende tocht dwars door de nacht, opgejaagd door een wezen dat rechtstreeks uit een nachtmerrie lijkt te zijn gekomen, leidt haar naar een deur die alleen om middernacht opengaat. Vanaf dat moment is Emily op zichzelf aangewezen, in een onbekende wereld vol magie. Maar wie kan ze vertrouwen?”

Op dag twee moest ze het wel toegeven: haar vader was nu óók vermist. Er was iets met hem gebeurd, misschien wel hetzelfde als wat haar moeder was overkomen.

Mijn mening
Wat een prachtcover, hè? Er valt zo veel op te zien! Past trouwens echt perfect bij het verhaal… Caren Limpens heeft de essentie goed te pakken in het omslagontwerp. 

De nieuwsgierige en brutale Emily heeft veel ruzie met haar artistieke moeder, waar ze zich voor schaamt. Op een nacht ontvangt Emily’s moeder een geheimzinnige brief en gaat ze ervandoor. Als een paar dagen later haar vader besluit op zoek te gaan naar haar, verdwijnt ook hij spoorloos. Er zit voor Emily, na een bezoekje van een griezelig wezen, niets anders op dan te vluchten en op zoek te gaan naar haar ouders. Na een angstaanjagende achtervolging komt ze terecht bij haar vaders werk, de Nachtpost, en vindt ze een deur die alleen om middernacht opengaat. Daarachter blijkt een hele mysterieuze, magische wereld te liggen, een alternatief Londen…
Wat heeft deze wereld met haar ouders te maken? Kent ze haar ouders überhaupt wel? Hoe gaat ze hen daar in hemelsnaam terugvinden? Welke wezens kan ze vertrouwen op haar gevaarlijke zoektocht?

Wat was dit een heerlijk spannend avontuur! Een magische, mysterieuze alternatieve wereld in een soort van verleden, een mega avontuurlijke zoektocht naar familie en de waarheid, allerlei bijzondere wezens, een strijd tussen goed en kwaad op leven en dood… Stuk voor stuk geweldige ingrediënten die gelukkig ook geleid hebben tot een geweldig verhaal! Ik heb zo zitten genieten tijdens het lezen. Heel blij dat aan het einde toch wel blijkt dat er meer moet gaan volgen… Kom maar op!
Echt een fantastisch jeugdboek voor wie van magie en avontuur houdt. Jong en oud!

Wie zouden ze de volgende keer sturen? No way dat ze hier braaf ging zitten wachten tot ze haar kwamen halen. Ze zou haar ouders zelf wel gaan zoeken.

De brief om middernacht 
ISBN 9789025878962 – Uitgever: Leopold – 290 pagina’s – Verschenen: juni 2020 – Originele titel: The Midnight Hour – Vertaald door: Marie Lotte Hagen – Deel 1 in de Middernacht-trilogie – Leeftijd: 9+

One thought on “De brief om middernacht – Benjamin Read & Laura Trinder #vakantielezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.