Huid tegen huid – Anja Feliers #vakantielezen

Ze wist dat ze te veel wist. Dat ze te veel gezien had. Dat haar einde nabij was. Ze kon alleen maar hopen dat het niet lang meer zou duren.

Korte inhoud
“Caro Westerhof is een jonge alleenstaande vrouw die na de dood van haar man Cas alles doet om haar leven en dat van hun twee dochtertjes weer op de rails te krijgen. Ze kan nog steeds contact leggen met Cas, over de dood heen, en dat maakt haar pijn een stuk draaglijker.

Wanneer Caro op een avond een wandeling maakt, ontdekt ze tussen de bomen de schimmen van een jonge vrouw en een kindje. Ze begrijpt eerst niet wat ze ziet en wat de verschijningen betekenen, maar de stemmen in haar hoofd dringen aan en laten haar niet los.

En dan verdwijnt een meisje. Caro beseft dat ze haar gave om contact te leggen met de doden niet zomaar kan negeren en biedt haar hulp aan aan de politie. Maar daar is lang niet iedereen overtuigd van haar goede bedoelingen…

Wie zijn deze verschijningen? Waarom zwerven zij rond in dit bos? En belangrijker nog: waarom tonen zij zich aan Caro? Caro beseft dat ze haar gave om contact te leggen met de doden niet zomaar kan negeren. Maar zonder dat ze het weet, zet ze iets in werking dat niet meer te stoppen is.”

Alleen besef je het niet.
Dat ik bij je ben. Dat ik toch bij jou ben.
Ik heb je niet verlaten. Niet helemaal.

Mijn mening
Na het veelbelovende meeslepende en aangrijpende eerste deel in de nieuwe Caro Westerhof-reeks van Anja Feliers, Wat hij mij zei, had ik meteen zin in een vervolg! Inderdaad weer een topserie?

Caro moet na de aangrijpende gebeurtenissen in deel 1 verder met haar leven, samen met haar 2 dochtertjes. Wat maar weinig mensen weten is dat ze af en toe contact heeft met de doden. Nu ze tijdens een wandeling een schim van een vrouw en een kindje ziet, kan ze het niet meer negeren en besluit ze na wat eigen onderzoek toch de politie in te lichten over wat ze gezien heeft. Heeft het inderdaad te maken met de verdwijning van de 17-jarige Romi? En weet de politie haar hulp wel echt op waarde te schatten?

Je leest in dit wederom aangrijpende verhaal niet alleen het verhaal van Caro die te maken krijgt met de vermissingszaak en haar contact met de politie, maar o.a. ook het verhaal van de verdwenen Romi en van haar moeder. Zo kom je langzaam te weten wat er allemaal voorafging aan de verdwijning, waarom Romi moest verdwijnen en hoe de zaak uiteindelijk afgerond kan worden.
Het verhaal is meeslepend van begin tot eind! Ik kon gewoon niet stoppen met lezen – het leest ook heerlijk vlot weg – en had geen rust tot ik wist hoe het af ging lopen. Fijn om meer over Caro te lezen, een sympathieke hoofdpersoon waar ik nog lang geen genoeg van heb.
Kom maar op met deel 3!

Ik dacht aan wat de stem in het bos mij gezegd had.
Help mij.
Zoek mij.
Vind mij.
Wat had het ene dan met het andere te maken?

Huid tegen huid
ISBN 9789463831635 – Uitgever: Van Halewyck – 336 pagina’s – Verschenen: juni 2020 – Deel 2 in de Caro Westerhof-reeks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.