Bijna echt – Lisa van Campenhout #vakantielezen

Laat ik maar bij het begin beginnen: hoe ik Aurélie Fabulateur werd.
Nee, wacht.
Ik wil eigenlijk eerst dit zeggen: het spijt me.

Korte inhoud
“Brenda weet hoe het is om onzichtbaar te zijn, geen vrienden te hebben en niet mee te tellen, en ze is het zat. Haar plan: zichzelf opnieuw uitvinden als ze gaat studeren in Amsterdam. Maar als dat plan meteen mislukt na een rampzalige introductieavond, moet ze iets anders verzinnen.

Twee dagen later is ze Aurélie uit Parijs: een rijke erfgename met een fantastische kledingsmaak, die in een sjiek hotel woont. Ze heeft vrienden, een indrukwekkend aantal Instagramvolgers en een jaloersmakende agenda… maar ook drie gestolen creditcards, het gevoel dat ze achtervolgd wordt en een aantal dreigende privéberichten in haar Instagram-inbox.

Haar web van leugens wordt steeds verstikkender, maar ze kan nu niet meer terug, toch?”

Jezelf kleden als een rijk meisje is één ding, maar doen alsof je zo rijk bent dat je je dit hotel kunt veroorloven, is weer iets anders. In een halve dag had ik al meer gelogen dan in de rest van mijn leven.

Mijn mening
Gave, aansprekende omslag, hè?! Ik viel er meteen voor! En ook voor de intrigerende korte inhoud!

Brenda is het zat om onzichtbaar en onbetekenend te zijn en besluit op haar eerste dag als student in Amsterdam het leven in eigen hand te nemen en de hoofdpersoon in haar eigen verhaal te worden. Ze weet met een gestolen creditcard zichzelf opnieuw uit te vinden en verandert in de rijke Parisienne Aurélie Fabulateur…
Van studeren komt er niet veel meer nu ze een rijk meisje is en druk is met haar groeiende Instagramprofiel en nieuwe populaire influencer-vrienden. Ze duikt steeds dieper in de leugen en moet allerlei listen verzinnen om aan geld te komen. Wanneer zal het misgaan? Kan ze ooit nog terug?

Wat is het vréselijk wat Brenda/Aurélie allemaal doet!! Plaatsvervangende schaamte voelde ik tijdens het lezen!  En dan denk je: je zou er maar mee weg komen! En dan denk je: nee, het is gewoon zo fout!  Wanneer valt ze door de mand? Dit moet en zal misgaan! Maar wanneer en hoe? Wie stuurt haar die steeds dreigender wordende berichtjes op Insta? Heeft iemand haar door?
Het is gewoon té erg wat er gebeurt in dit verhaal, maar ik moest gewoon door-door-doorlezen. (Heerlijk geschreven dus ook!)
Een ‘bizar’ verhaal dat je het schaamrood op de wangen doet krijgen, onwijs boeit van begin tot eind, waar ik ontzettend van gesmuld heb!
Zeg nou zelf: Zou niet iedereen stiekem af en toe de wens hebben om in een compleet ander leven te stappen als je de mogelijkheid kreeg?

Mijn leven als Aurélie klopte. Ik hóórde me te omringen met mooie dingen. Ik hoorde leuke, succesvolle vrienden te hebben. Ik was meer mezelf dan ooit.

Bijna echt
ISBN 9789463491990 – Uitgever: Blossom Books – 342 pagina’s – Verschenen: juli 2020 – Leeftijd: 15+

3 thoughts on “Bijna echt – Lisa van Campenhout #vakantielezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.