#ikleesthuis 2x Magie


Ik las twee boeken over magie en heksen, twee heel verschillende boeken, een Young Adult – heel realistisch aanvoelend – en een kinderboek – echt een fantasiewereld -, maar van allebei heb ik gesmuld!
(als je op de titels klikt kom je bij de informatie op de website van de uitgeverij)

Vroeger dacht ik er niet over na dat ik door mijn bestemming als heks te omarmen mijn sterfelijke leven de rug zou moeten toekeren. Nu is dat het enige waar ik nog aan kan denken: dat ik mijn vrienden kwijtraak…

Grimmige avonturen van Sabrina: Seizoen van de heks – Sarah Rees Brennan (15+) 
Sabrina is bijna 16 en dat betekent dat ze binnenkort haar duistere doop zal hebben, naar de Academie voor Zwarte Kunsten zal gaan om een echte heks te worden, en haar sterfelijke leven (vriendinnen en vriendje Harvey) zal moeten loslaten…
Ze begint te twijfelen aan alles, zelfs aan de liefde van Harvey voor haar. Samen met haar neef Ambrose spreekt ze een betovering uit over Harvey, om zijn ware gevoelens te laten spreken, maar dat gaat niet helemaal zoals gepland en er gaat vanaf dat moment van alles mis…
Wat zal er uiteindelijk overwinnen? Het duister of het licht?

Wat ziet dit boek er gaaf uit, hè! Met dat knalrood en pikzwart! En met zwarte pagina’s tussen de witte door (ik vond de zwarte wel wat moeilijk leesbaar soms helaas). Die zwarte pagina’s zijn hoofdstukken met “duistere gedachten” van allerlei personages. Ook daar dus een scheiding tussen het duister en het licht in het leven van tiener Sabrina. Je leeft mee met haar, zo in tweestrijd! Je zult maar zo’n keuze moeten maken…
Het verhaal is meeslepend, een tikje spannend en bevat ook nog humor. Ik had het eerlijk gezegd van tevoren niet verwacht, maar ik heb er erg van genoten! Wat een heerlijk boek. Ik kende de Netflix-serie nog niet, maar wil zeker gaan kijken na het lezen van deze prequel!

‘Wat er met afgelopen dinsdag gebeurd is, kan het hele weefsel van Starfell aantasten, waardoor het langzaam maar zeker, draadje voor draadje, ontrafelt.’ 

Starfell: De zoektocht naar afgelopen dinsdag – Dominique Valente (10+) 
Willow Mos is het jongste en minst magische lid van de familie Mos. Haar gave is het vinden van verloren dingen, niets groots en niets bijzonders dus. Tot op een dag de meest gevreesde heks van Starfell, Moreg Vaine, voor haar neus staat en vertelt dat afgelopen dinsdag verdwenen is en dat dat grote gevolgen kan hebben voor Starfell. Willow is de enige die haar kan helpen dinsdag terug te vinden, maar eerst zullen ze moeten uitzoeken wat er gebeurd is en waarom. Een spannende zoektocht begint!

In het Engels stond dit aansprekende boek (coverlove!) al op mijn wensenlijst, dus ik was heel blij dat hij in vertaling (Sandra C. Hessels) bij Veltman Uitgevers verscheen en ik hem mocht lezen!
Ik heb zo zitten genieten van dit magische verhaal; heel spannend, erg meeslepend, zeer grappig, met heerlijke illustraties van Sarah Warburton en met geweldig leuke personages. Hoofdpersoon Willow is al heel leuk, maar haar kobold Oswin – die eruitziet als een kat, maar écht geen kat is! – is helemaal geweldig met zijn gemopper:
Werrom moest ze nou zo g’meen doen? Mij in een doodg’wone kat willen veromtoveren! Dat ik een monster is wil niet zeggen dat ik geen gevoelsels heb, hoor… snif.
Ik kan alleen maar zeggen na het uitlezen van dit fantastische avontuur: ik wil meer!!! Aftellen naar deel 2 dus, die verschijnt in het najaar!

Heb jij deze boeken al gelezen?
Hou je van magische verhalen?
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.