Kevin de Vampier 2: Een heel helse heks – Matt Brown & Flavia Sorrentino

DOODSANGSTFESTIVAL.
WIE WINT DE TITEL CIRCUS VAN HET JAAR? KOM NAAR MONSTROS-STAD EN BELEEF HET MEE! SPANNING EN SENSATIE!

KORTE INHOUD 
“Kevins familie is op weg naar het Doodsangstfestival. Ze hebben haast en nemen de sluiproute door het Woeste Woud. Ze moeten heel goed oppassen dat ze niet de heks die daar woont storen. Net als ze denken dat ze veilig zijn, gebeurt er iets ergs: Hond is vermist!
Kan Kevin de betovering van de heks verbreken en zijn vriend redden?”

() Laten we zeggen dat het nogal een pittige week was geweest.

MIJN MENING 
Het eerste boek over Kevin de Vampier & Co vond ik heel erg grappig, dus ik keek erg uit naar dit tweede deel! Net zo leuk?

Kevin (bijna 11) is een vampier. Met zijn familie en hun monstercircus, Circus Monstromo, is hij op weg naar het Doodsangstfestival, waar alle circussen bijeenkomen. Hij mag meedoen aan de Drakenparade met zijn draak Broes en draffioen (draak X griffioen) Gerard, en hij hoopt dat zijn beste vriendin Bibi (een mensenmeisje dat zich bij hen heeft aangesloten) ook meedoet aan zijn stunt: De Gevaarlijke Duik Des Doods. (Hij vergeet alleen eventjes dat Bibi niet onsterfelijk is!) Hij wil dolgraag winnen!
Ze komen bijna te laat en besluiten tijd te besparen door af te snijden via het Woeste Woud. Daar woont alleen wel de gemene heks Grijziga Feex… Maar: ze hoeven alleen maar te zorgen dat iedereen binnen de rijtuigen blijft en NIKS meeneemt uit het bos, want anders ben je voorgoed van de heks… Makkelijk toch! Ze denken dat alles goed gegaan is, maar dan blijkt Hond, Kevins hond die geen hond is, verdwenen. Meegenomen door de heks! Kunnen Kevin en Bibi hem uit haar betovering bevrijden? Op naar het Woeste Woud…

‘Grijziga Feex is de gemeenste heks van heel Zonderling Troepiaal,’ zei Kevins vader. (…) ‘En ze zeggen dat iedereen die iets meeneemt uit het bos eigendom wordt van Grijziga Feex en de rest van zijn leven hier in het Woeste Woud moet blijven.’

Laat ik beginnen met de illustraties van Flavia Sorrentino: er staan er lekker veel in (zwart-wit) en haar sprookjesachtige-/griezel-stijl (om het zo maar even te beschrijven, haha) past zó goed bij het grappige verhaal! Ik vind het echt een goede match.
En wat is het verhaal weer héérlijk humoristisch! Ik heb zó vaak zitten gniffelen, en dat de kinderen dan vroegen: wat nu weer?? (“Is dit boek weer zo grappig, mam?”)

In het verhaal zitten lekkere grappige dingen en conversaties:
“Hond was geen hond. Eigenlijk wist niemand wat voor iets Hond nu eigenlijk was.”
“‘Ze kan zichzelf veranderen in elke vorm die ze maar wil en…’ ‘In een driehoek bijvoorbeeld?’ onderbrak Bibi hem. (…) ‘Of een snee geroosterd brood?'”

Maar ook op de pagina’s uit Kevins boek TANDEN VOL BLOED. Vampiers door de geschiedenis heen. waarvan er tussendoor een aantal gedeeld worden:
“Leuk weetje: Er bestaan geen leuke weetjes over Lazarus Vandross, alleen maar afschuwelijke.”
“Leuk weetje: Hij noemde zichzelf een tijdje ‘de batman’ maar toen besefte hij hoe stom dat klonk, dus koos hij voor de titel ‘de eerste vampier.'”

Naast humoristisch is het verhaal ook lekker spannend door de zoektocht van Kevin en Bibi in het Woeste Woud en hun strijd tegen de heks. Kunnen ze door haar vallen heenkijken? Een fijne samenwerking tussen de twee beste vrienden en hun draken! Ook al heeft Bibi wel af en toe het gevoel dat ze een buitenbeentje is (als mens tussen de monsters) en dat Kevin en zijn familie misschien spijt hebben dat ze haar hebben meegenomen in hun circus…

Ik ‘vloog’  door het heerlijk pakkende verhaal heen en heb er erg van genoten. Een fijne mix van humor en spanning, een fijn verhaal over vriendschap en anders zijn. Weer een heerlijk Kevin de Vampier-verhaal! Ik ben zeker benieuwd naar meer!

‘Dat is de kleur blauw van haar kwaadaardige toverkracht. Ze heeft hem meegenomen.’
‘Ik snap er niks van,’ zei Bibi. ‘Wie heeft ze meegenomen?’
Maar Kevin wist het al, diep in zijn beide harten.
Grijziga Feex was Hond komen halen.

Een heel helse heks 
ISBN 9789464042948 – Fontaine Uitgevers – 208 pagina’s – Verschenen: mei 2024 – Vertaald door: Sabine Mutsaers – Illustraties: Flavia Sorrentino – Deel 2 in de Kevin de Vampier-serie – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.